120625-upwp3-kaal.jpg

Utrecht Profielwerkstukkenprijs 2016

 

Het Utrechts Archief en de Historische Vereniging Oud-Utrecht hebben gezamenlijk het initiatief genomen om een prijs in het leven te roepen voor beste profielwerkstuk (HAVO/VWO) over de geschiedenis van de Provincie Utrecht. Doel is om bij een jong publiek de interesse voor de geschiedenis van Utrecht aan te wakkeren en hen bekend te maken met de activiteiten van het archief en de vereniging.

Wij nodigen leerlingen uit 6 VWO en 5 HAVO uit een profielwerkstuk te maken over de geschiedenis van Utrecht. Een deskundige jury zal de werkstukken beoordelen en een winnaar kiezen. De winnaar krijgt een geldbedrag van € 250,- en een bijzondere rondleiding door het archief.

Wat bieden wij?
Wij dagen leerlingen uit deze geschiedenis te onderzoeken en zijn daarbij graag behulpzaam. Zo hebben wij vast een lijst met onderwerpen en een aantal onderzoeksideeën opgesteld. Wanneer je een van de onderwerpen hebt gekozen, kan je je gaan verdiepen in de aanbevolen literatuur. Ook kan je zelf aanvullende literatuur zoeken. Vervolgens kan je in Het Utrechts Archief bronnenonderzoek gaan verrichten. Voor vragen over onderzoek en archiefbezoek kan je contact opnemen met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Inzendingen moeten voor 15 april 2016 binnen zijn

Kijk voor meer informatie, onderzoeksideeën en hulp bij onderzoek op de site van Het Utrechts Archief.