Kerken kijken Utrecht: kerken fysiek en digitaal toegankelijk

Vrijdag 22 juni 2018 15:30u tot 17:00u

Bij Utrecht Centrum, diverse plaatsen

Vrijdag 22 juni opent de Utrechtse burgemeester Jan van Zanen het nieuw seizoen Kerken Kijken Utrecht. Onder deze noemer wordt in de zomermaanden de culturele rijkdom aan kerkgebouwen in het Utrechtse centrum getoond. Die rijkdom strekt zich veel verder uit dan de Domkerk alleen!


Kerken Kijken Utrecht streeft er naar het kerkelijk erfgoed van de hele Utrechtse binnenstad zichtbaar en beleefbaar te maken voor een breed publiek. Sinds 1983 worden voor zowel Utrechters als toeristen, gratis openstellingen van de mooiste monumentale kerken georganiseerd. Bezoekers krijgen zo de kans zelf in alle rust een kijkje nemen óf vrijblijvend gebruik te maken van de enthousiaste en kundige gidsen.

Nieuw is dat geïnteresseerden nu ook online via www.kerkenkijken.nl alvast een kijkje kunnen nemen wat er in Utrechtse kerken te zien is. Van alle twaalf aangesloten kerken zijn namelijk adembenemende 360-graden-panoramafoto’s en een uitgebreide toelichting op de geschiedenis van het gebouw beschikbaar gesteld. Op deze manier kunnen bezoekers thuis alvast bepalen welke kerken ze graag écht willen gaan zien. Met het handige plattegrondje kunt u zelf openingstijden checken en een route bepalen.

Zelf meewerken aan dit cultuurhistorische project?
Dat kan ook! Kerken Kijken zoekt nog vrijwilligers, die zich als gids willen inzetten om bezoekers rond te leiden. Ervaring is niet vereist, een gastvrije instelling wel.

Het Kerken Kijken seizoen loopt van 26 juni t/m 8 september 2018. Meer informatie en aanmelden als gids: www.kerkenkijken.nl

Locatie

Utrecht Centrum, diverse plaatsen

2018-06-22 15:30:00
2018-09-08 17:00:00