Historisch Café: het Statenjacht, een uniek Utrechts zeilschip

Van Vrijdag 13 maart 2020 17:00 tot Vrijdag 13 maart 2020 18:00

Het Statenjacht d’Utrecht is een nauwkeurige historische reconstructie van een achttiende-eeuws admiraliteitsjacht, gebouwd op basis van originele tekeningen uit 1746. Nu ligt het Statenjacht afgemeerd in de Veilinghaven als drijvend stamppot-restaurant. In de zomer ligt het schip in de haven van Volendam. Bouwer en gebruiker komen vertellen over dit cultuurhistorisch monument. Natuurlijk over de geschiedenis van dit soort vaartuigen, maar ook over de bouw, de inrichting en het huidig gebruik van dit fraaie schip. 

 

Vechttochten

Als vervolg op het Historisch Café over de bouw van het Statenjacht “De Utrecht” is er aantal tochten op de Vecht speciaal voor leden van Oud Utrecht. Deze Vechttochten vinden plaats op vrijdag 10, zaterdag 11 en zondag 12 juli. De vaartochten beginnen bij de buitenplaats Beek en Hoff in Loenen aan de Vecht. Het programma: 

  • Vanaf 9.30 kunt u inschepen
  • 10.00: Vertrek met koffie en koek. Onderweg vertelt een gids u van alles over de Vecht en haar buitenplaatsen.
  • 12.00:  Schipperslunch
  • 12.30: Aankomst bij buitenplaats Goudestein, het gemeentehuis van Stichtse Vecht in Maarssen. Hier kunt u een bezoek brengen aan het Vechtstreekmuseum met een interessante tentoonstelling.
  • 13.30:  Vertrek van Goudestein
  • 16.30: Aankomst bij Beek en Hoff in Loenen.

De leden van Oud Utrecht krijgen een korting van €7,00 op de normale prijs van €67,00 voor volwassenen en €40 voor kinderen. Lunch, koffie/thee en museumbezoek zijn bij de prijs inbegrepen. Inschrijven kan door op de website meevaren.nl te klikken op ‘Vechttochten’ en daarna op ‘kaartjes bestellen’. Bij de betaling vult u de kortingscode U20 in, de korting wordt dan automatisch verrekend. De inschrijving is pas definitief als u betaald heeft via iDeal.