Marcella Dorigo

Algemeen

Een van de doelstellingen van de Vereniging Oud-Utrecht is te waken over het behoud van het cultureel erfgoed in de stad en provincie Utrecht. Cultureel erfgoed is een breed begrip. Oud-Utrecht richt zich vooral op de gebouwde omgeving, archeologische monumenten en het historisch landschap.

Als het bestaan hiervan op een of andere wijze bedreigd wordt, wil Oud-Utrecht zich daartegen inzetten. Bijvoorbeeld door te signaleren bij verantwoordelijke personen of instanties, door publiciteit te geven aan de bedreiging of actie te voeren. Voor het nastreven van deze doelstelling is de vaste Commissie Cultureel Erfgoed ingesteld.

Om praktische redenen beperkt de Commissie zich tot bedreigingen van materieel erfgoed in de gemeente Utrecht. De Commissie werkt hierin samen met anderen die een soortgelijke doelstelling hebben, zoals de Historische Vereniging Vleuten-De Meern-Haarzuilens en de Bond Heemschut.

Wilt u  melding maken van bedreigd cultureel, industrieel, religieus  of landschappelijk erfgoed dat kunt u de Commissie Cultureel Erfgoed (CCE) bereiken via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.