nieuwsbrief nummer 59, september 2020

In deze nieuwsbriefHistorische cafés in Bibliotheek Neude | Lezingen in het Bartholomeus Gasthuis | Nacht van de Utrechtse Geschiedenis | Podcast over maatschappij en gebouw De Utrecht | Tijdschrift Oud-Utrecht oktober 2020 | Vooruitkijken naar de Grote Excursie 2021 | Cursus stadsgeschiedenis van Gilde Utrecht | Open monumentendag 2020 | Ledenadministratie | Tips: online activiteiten en tentoonstellingen | Agenda
 

Terugblik & vooruitblik

Oud-Utrecht start met een nieuwe serie activiteiten in een coronaproof opzet, met reserveren, op afstand en zoveel mogelijk online te volgen. Voor het eerst is er een mix van Historische Cafés in samenwerking met Bieb Neude en lezingen in het Bartholomeus Gasthuis. Op 10 oktober is de derde Nacht van de Utrechtse Geschiedenis met een uitgebreid online programma. En op 4 november de uitgestelde ledenvergadering, onder andere over 100 jaar Oud-Utrecht. Commissies en redacties kunnen weer bijeenkomen in nieuw ingerichte ruimtes. Oud-Utrecht staat niet stil, de publicaties van Tijdschrift Oud-Utrecht, podcast en website gaan gewoon door, met een mix van artikelen over geschiedenis, monumenten en archeologie, en tips voor uitstapjes in stad en regio. 

Oud-Utrecht ontvangt ook in deze tijd veel nieuwe leden met hart voor erfgoed in Utrecht stad en regio, de laatste stand is 2048 leden. Een enquête is uitgezet onder nieuwe leden om te peilen waar hun belangstelling naar uitgaat. Wil je ook actief worden met schrijven, organiseren of volgen van erfgoed? Geef je dan op bij bestuur@oud-utrecht.nl.

Heel veel plezier met alle activiteiten, en pas goed op elkaar.

Dick de Jong, voorzitter
Historische cafés in Bibliotheek Neude
 
 • Het Historisch Café vindt vanaf september 2020 plaats in de theaterzaal van de bibliotheek op de Neude. De theaterzaal zit op de tweede verdieping. 
 • Voor het Historisch Café in de bibliotheek moet u zich van tevoren aanmelden via de website van Oud Utrecht. Zonder aanmelding vooraf wordt u niet toegelaten.
 • De zaal gaat open om 17:00 uur, de presentatie begint om 17:15. Kom niet vóór 17:00 uur naar de theaterzaal van de bibliotheek. 
 • Het maximum aantal bezoekers voor Historische Cafés is momenteel 30. 
Anatomiegebouw - Foto van Arjan den Boer, Het Utrechts Archief
11 september
Historisch Café over Joseph Crouwel door Arjan den Boer
De eerste spreker in de Theaterzaal van Bibliotheek Neude is Arjan den Boer, publicist over monumenten en eindredacteur van Tijdschrift Oud-Utrecht. Hij vertelt over architect Joseph Crouwel van het Postkantoor Neude en het Anatomiegebouw aan de Biltsche Grift. Wat zijn overeenkomsten en verschillen tussen beide gebouwen en waar werd Crouwel door geïnspireerd?

Aanvang 17.00u, toegang gratis voor zowel leden als niet-leden. Vooraf reserveren via de website van Oud-Utrecht is verplicht. Reserveren kan vanaf 1 september om 10.00u.
Gezicht op het varende Utrechtse statenjacht.
Door graficus B. 
Reindersma (1999) HUA 35664
9 oktober
Historisch Café over het Utrechtse Statenjacht door Kees Sara
Het Utrechts Statenjacht is een nauwkeurige historische reconstructie van een achttiende-eeuws admiraliteitsjacht, gebouwd op basis van originele tekeningen uit 1746. Nu ligt het Statenjacht afgemeerd in de Veilinghaven als drijvend stamppot-restaurant. In de zomer ligt het schip in de haven van Volendam. Op 9 oktober 2020 komt bouwer Kees Sara vertellen over dit cultuurhistorisch monument, Natuurlijk gaat het over de geschiedenis van dit soort vaartuigen, maar ook over de bouw, de inrichting en het huidig gebruik van dit fraaie schip.

Aanvang 17.00u, toegang gratis voor zowel leden als niet-leden. Vooraf reserveren via de website van Oud-Utrecht is verplicht. Reserveren kan vanaf 1 oktober om 10.00u.
Lezingen in het Bartholomeus Gasthuis
 • De lezingen van Oud Utrecht vinden ook dit seizoen plaats in de Smeezaal van het Bartholomeusgasthuis.
 • Voor de lezingen in het Bartholomeusgasthuis moet u zich van tevoren aanmelden via de website van Oud Utrecht. Zonder aanmelding vooraf wordt u niet toegelaten. 
 • Bij uw aanmelding moet u ook aangeven wat u wilt drinken in de pauze. In de pauze worden de bestellingen uitgedeeld in de zaal.
 • Omdat u van tevoren al moet aangeven wat u in de pauze wilt drinken, is de toegangsprijs tijdelijk verhoogd naar € 8,50. Dit is dus inclusief uw consumptie. Wilt u met gepast geld betalen. 
 • Het is niet mogelijk om vooraf koffie of thee te drinken. 
 • De lezingen beginnen om 19.30 uur. Kom niet eerder dan 15 minuten voor aanvang van de lezing naar het Bartholomeus gasthuis. Er is een plaats voor u gereserveerd.
 • Het maximum aantal bezoekers voor de lezingen is momenteel 40. 
23 september 2020
Lezing over Kamp Amersfoort door Edie Brouwer

Lezing door Edie Brouwer (gids en vrijwilliger) over de meer dan vijfhonderd Utrechtenaren die in Kamp Amersfoort gevangen zaten. Dit jaar herdenken we het einde van de Tweede Wereldoorlog en vieren we de bevrijding. In vrijheid leven lijkt vanzelfsprekend in onze democratische rechtstaat maar hoe was dat vijfenzeventig jaar geleden? Edie Brouwer staat in deze lezing stil bij de meer dan vijfhonderd Utrechtenaren die in de Tweede Wereldoorlog gevangen zaten in Kamp Amersfoort. Hij licht vijf Utrechtenaren uit: John Dons (1915-1942), Antonius Cornelis Theodorus van Rijn (1913-1943), Hieronymus Alphonsus Gerardus van Schaik (1912-1945) en Aart van Triest (1921-1945).

‘Het is gebeurd, dus het kan weer gebeuren’ is de titel van de lezing. Het is een quote uit het boek ‘Is dit een mens’ (1986) van Primo Levi dat algemeen wordt beschouwd als één van de klassieke getuigenissen over de Jodenvervolging. ‘Is dit een mens’ is een indrukwekkende en huiveringwekkende getuigenis die al zestig jaar tot de top van de wereldliteratuur behoort.

In de lezing staat Brouwer stil bij de vraag ‘wat is de mens?’ En wat maakt dat onder de vaak zware omstandigheden in Kamp Amersfoort tijdens WOII, de ‘volslagen hel’ volgens een oud-gevangene, het beste maar soms ook het slechtste in de mens naar boven komt? In zijn meeslepende betoog laat de gids en vrijwilliger van Kamp Amersfoort zijn publiek zien hoe dit kon gebeuren. Ook gaat hij in op nepnieuws, gekrenkte trots na de Eerste Wereldoorlog én zet hij uiteen hoe de economische crisis van de jaren twintig en dertig de voedingsbodem vormde voor het nazisme. Edie Brouwer bespreekt dilemma’s over alleen durven staan of meegaan in groepsdruk, over vergelding of vergeving na de oorlog en of we van de geschiedenis kunnen leren. Een inspirerende lezing dus die stemt tot nadenken.

Aanvang: 19.30u. Toegang: € 8,50 inclusief consumptie in de pauze. Vooraf reserveren is verplicht. Dit kan vanaf 8 september om 10.00u. Bij reservering moet u ook uw drankje voor de pauze aangeven.
28 oktober 2020
Lezing over de Utrechtse Adel door Renger de Bruin

Langs de Langbroekerwetering en op de Utrechtse Heuvelrug strekken zich linten van kastelen en buitenplaatsen uit, die getuigen van een rijk adellijk verleden. De geschiedenis van de adel in de provincie Utrecht gaat terug tot de vroege middeleeuwen, tot de tijd van Willibrord en daarvoor nog. Renger de Bruin is bezig met een boek dat dit verhaal vertelt, van de vroegste oorsprong tot het jongste verleden. Het gaat over families, die over vele generaties hun stempel hebben gedrukt op de provincie. Zoals van Hardenbroek, van Reede of van Tuyll van Serooskerken. Het gaat over kastelen als Amerongen, Zuylen of De Haar, over de tuinen daarbij horen, over de kunstschatten die de adellijke bewoners verzameld hebben en die nu te bekijken zijn wanneer de kastelen museum zijn geworden. De verschijningsdatum voor het boek staat op de rol voor de lente van 2022, maar de leden van Oud-Utrecht kunnen nu vast genieten van een voorproefje. Renger de Bruin geeft op 28 oktober a.s. een lezing, waarin hij al enkele verhalen over de Utrechtse adel zal vertellen.

Aanvang: 19.30u. Toegang: € 8,50 inclusief consumptie in de pauze. Vooraf reserveren is verplicht. Dit kan vanaf 8 oktober 10.00u. Bij reservering moet u ook uw drankje voor de pauze aangeven.
De Nacht van de Utrechtse Geschiedenis 

Na twee succesvolle edities volgt dit jaar op zaterdag 10 oktober de derde Nacht van de Utrechtse Geschiedenis! Het thema dit jaar is 'Oost-West’. Waarin wij op zoek gaan naar verhalen van vroeger en vandaag, waarin de windstreken elkaar kruisen.

Initiatiefnemer Historische Vereniging Oud-Utrecht, hoofdpartner Het Utrechts Archief en overige partners hebben dit jaar door de coronamaatregelen een aangepaste versie samengesteld.
Er is een beperkt liveprogramma, waarbij een klein aantal genodigden aanwezig kan zijn. Met een livestream kun je het hele programma volgen. Daarnaast is een onlineprogramma samengesteld door verschillende partners van Oud-Utrecht.


Programma

Zaterdag 10 oktober van 20.00u-22.30u liveprogramma vanuit Het Utrechts Archief

De uitverkiezing van de jonge historicus van het jaar. 

Dit is een landelijk verkiezing onder jonge historici waar drie finalisten zullen strijden om de titel ‘Jonge Historicus van het jaar’! Naast drie finalisten zijn zes jonge historici uitgenodigd om kort te vertellen over hun favoriete internationale archiefstuk. De link om dit live op YouTube mee te kunnen maken, vermelden wij op tijd op verschillende media als Facebook, DUIC, website Maand van de Geschiedenis www.nachtvandeutrechtsegeschiedenis.nl en op de website van Oud-Utrecht.
 
Pub quiz door Koos Marsman 
Voor een echt Utrechts tintje hebben wij gekozen voor een pub quiz, waarbij Utrecht-kenners de degens kunnen kruisen. Deze pub quiz wordt ook live op YouTube uitgezonden, via dezelfde link als genoemd bij het liveprogramma van de jonge Historici. Je kan je als team (maximaal 4 personen) of individueel inschrijven. Jullie zullen om de titel ‘Utrechtteam van het jaar’ strijden. 
Als team vind je ook op de verschillende sites een downloadlink voor het antwoordformulier, na het invullen van de door Koos gestelde vragen krijg je 5 minuten tijd het formulier met je antwoorden te verzenden. En voor degene die de meeste antwoorden goed heeft en het formulier het snelst heeft verzonden wacht er een mooie Utrechtse cultuurprijs. 

Zet 10 oktober in je agenda, de pub quiz is van circa 21.30-22.30u.

(YouTube kun je zonder lidmaatschap bekijken op bijvoorbeeld telefoon, tablet, computer of op de meeste televisies. Naast het apparaat wat je gebruikt voor de livestream op YouTube heb je een telefoon, tablet of computer nodig voor het antwoordformulier)
 
Online programma
Vanaf zondag 1 oktober t/m zaterdag 10 oktober worden iedere dag één of meerdere virtuele onderdelen aangeboden door verschillende partners, waaronder het Centraal Museum, Universiteit Utrecht en de gemeente Utrecht-Erfgoed.
Hierbij krijgen we een kijkje achter de schermen van verschillende instanties die het cultureel erfgoed van Utrecht een warm hart toedragen. Via online lezingen, vlogs en rondleidingen door musea en de stad neem je deel aan bijzondere verhalen over onder andere schilderijen, archiefstukken, gebouwen en andere exclusieve objecten.
Deze virtuele onderdelen zijn vanaf 1 oktober te volgen op de website van de Maand van de Geschiedenis www.nachtvandeutrechtsegeschiedenis.nl en op de website van Oud-Utrecht.

Kortom: Reis met ons mee van oost naar west door de culturele geschiedenis van Utrecht! 
Podcast Oud-Utrecht
Over maatschappij en gebouw De Utrecht


In de meest recente podcast van Oud-Utrecht spreekt Arjan den Boer met kunsthistoricus Sigrid Vegter. Zij is conservator van de Stichting Kunst & Historisch Bezit ASR Nederland. Ze vertelt over de 300-jarige historie van verzekeringsgroep a.s.r. met levensverzekeringsmaatschappij De Utrecht als illustere voorganger. Met een rondleiding over de jubileumexpositie ‘a.s.r. doet het, al 300 jaar’ in het hoofdkantoor aan de Archimedeslaan langs objecten uit de rijke bedrijfscollectie, zoals beelden en affiches. Ook te zien is de bibliotheekkast uit het legendarische kantoorgebouw dat in 1974 is afgebroken. Dat was zeker niet het enige gebouw van De Utrecht, ook in andere steden verrezen prestigieuze kantoren.

Hier is de podcast te beluisteren
Tijdschrift Oud-Utrecht oktober 2020

Rond 1 oktober ligt het volgende Tijdschrift Oud-Utrecht in de bus en in de boekhandels. Tolien Wilmer schrijft daarin over een panoramisch stadsgezicht van Utrecht door Adam Frans van der Meulen (1632-1690). Dit weinig bekende stadsportret, dat zich in Parijs bevindt, dankt zijn ontstaan aan de expansiedrift van de Franse koning Lodewijk XIV en diens veroveringstocht in 1672. Daarnaast bespreekt Sigrid Vegter, conservator van de Stichting Kunst & Historisch Bezit ASR Nederland, de bijzondere gebouwen van levensverzekeringsmaatschappij De Utrecht in én buiten Utrecht. De panden werden trots afgebeeld op polissen en promotiemateriaal. Gebouwen golden als 'het eenige reclamemiddel, dat geld opbrengt, in plaats van geld te kosten'.
Vooruitkijken naar de Grote Excursie 2021

De Grote Excursie 2020 naar Gemeente Vijfheerenlanden heeft helaas niet kunnen plaatsvinden. Hoe dat in 2021 eruit gaat zien, is nog zeer ongewis. Wat zal het nieuwe normaal worden? Kunnen we nog doen zoals we gewend waren: met de bus mee, in grote groepen op pad, gezamenlijke lunches en borrels? Allemaal ongewis!

De Commissie Grote Excursie buigt zich over alternatieven: aangepast alsnog naar Gemeente Vijfheerenlanden? Of heel iets anders, aangestuurd door het nieuwe normaal? Wat wordt het? De Grote Excursie wordt eerst een Grote Uitdaging! Denkt u mee?

Uw reactie kan naar secretariaat@Oud-Utrecht.nl ter attentie van Wim Deijkers.
"Leer me Utrecht kennen"

De cursus stadsgeschiedenis van Gilde Utrecht 
Ook Gilde Utrecht moesten op 14 maart alle cursus-activiteiten stopzetten. Toch gaan we op 26 september voorzichtig en veilig(!) weer beginnen met één cursus met beperkte (15 i.p.v. 30) deelname. Het recept is nog steeds vertrouwd: 6 interessante presentaties uit de Utrechtse stadsgeschiedenis op de zaterdagochtend op 6 unieke locaties, goede koffie en dat voor slechts €100,-.

Ontmoet de Utrechtse Romeinen
“Onze” Romeinen ziet u het beste in het museum De Hoge Woerd in Leidsche Rijn. We moeten daarvoor wel even “de stad uit”, maar dan krijg je wel een realistische kijk op de Limes, het castellum, een prachtig schip en de plaats van Utrecht in het Romeinse Rijk.

De stadsverdediging  
Waar u nu uw zondagmiddagwandeling in het Zocherpark maakt stond ooit de stadswal. Stoere bastions, kloeke torens, prachtige poorten en dikke muren zorgden voor veiligheid, maar omknelden later de stad tot barstens toe. Begrijp in bastion Sonnenborgh hoe de middeleeuwse stadsmuren de kaart van de stad nog steeds bepalen.

De binnenstad in oorlogstijd
Over de TweedeWereldOorlog zijn in Utrecht veel verhalen te vertellen, over de schuldige stad, de Jodenvervolging, het (studenten-) verzet, de bezetters. Die verhalen worden u, met veel beeldmateriaal verteld en houden zo de herinneringen aan die zware tijd levend. De plek: een verzetscentrum aan de Mariahoek.

De gevangenis aan t Wolvenplein
Tegenwoordig zijn er geen bewoners meer van dit ooit zo moderne gevangeniscomplex. Bert Poortman neemt u mee naar de lange geschiedenis van dit bijzondere bouwwerk en zijn vele bewoners. We doen dat ter plekke, ook weer met een rondleiding.

Dienders onder de Dom
De geschiedenis van de Utrechtse politie, verteld door Peter Gieling, die zelf jarenlang bij het Utrechtse korps gewerkt heeft. Hij trekt langs roemruchte zaken en legendarische moorden, met ook aandacht voor de ontwikkeling van Schout tot Wout. En waar hoort u dat allemaal? In een politiebureau natuurlijk.

Utrechtse vrouwen in de hoofdrol
Voor de presentatie van Karin Westdorp hebben we wel een heel passende locatie gevonden: de Fundatie van Renswoude, waar één van de beroemde vrouwen uit de Utrechtse geschiedenis haar stempel heeft gedrukt. Na afloop van de kennismaking met baanbrekende vrouwen van toen krijgt u een rondleiding door dit prachtige gebouw aan het einde van de Lange Nieuwstraat.

Na Uw aanmelding ontvangt u een bevestiging. Ongeveer twee weken voor aanvang sturen we u het definitieve programma met de adressen van de locaties waar we u zo graag welkom heten. Tot ziens dus! Meer informatie en aanmelden.
Open monumentendag 2020

Goed bericht! De Open Monumentendag Utrecht op zaterdag 12 september gaat door. Ruim 40 monumenten zullen tussen 10.00 en 17.00 uur te bezoeken zijn. Het thema van de Open Monumentendag Utrecht is dit jaar ‘Leren & Herwaarderen’. Door het coronavirus zal de dag er wel anders uitzien dan andere jaren. Dit betekent onder meer dat de monumenten uitsluitend per reservering bezocht kunnen worden. Dankzij deze en andere maatregelen zal de dag veilig en verantwoord kunnen plaatsvinden.

Rondje Singel en Fietsen langs forten
Monumenten leren ons over het verleden. Aan de hand van verschillende monumenten langs het water vertellen we het verhaal van de singel, van de middeleeuwse bolwerken van Karel V, via de demping in de jaren ’70 tot de herstelde omsingeling in september van dit jaar. De veranderende opvatting over wat gezond stedelijk leven is, heeft geleid tot een herwaardering van de singel.

Fortenfietstocht
Herwaardering komt ook tot uiting in het verhaal van de forten van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Veel van de Utrechtse forten stonden decennialang leeg en soms zelf op instorten totdat herbestemming in veel gevallen leidde tot restaureren. Inmiddels zijn de meeste forten weer volop in gebruik. Op Open Monumentendag zijn zeven van deze forten opengesteld die aan de hand van een fietsroute kunnen worden bezocht.

Behalve de wandeling langs de singel en de fortenfietstocht zijn ook monumenten in de binnenstad te bezoeken. Zoals de dit jaar geopende Post Utrecht, de bibliotheek in het voormalige postkantoor op de Neude.

Het complete programma en de reserveringsopties zijn te vinden op de website van Open Monumentendag Utrecht of in de speciale Monumentenkrant die vanaf 3 september in de stad wordt verspreid.

Ledenadministratie

Rond half juli hebben alle nieuwe leden, die lid zijn geworden tussen maart 2019 en maart 2020 een brief ontvangen over uitstel van de nieuwe ledenbijeenkomst. Daarbij was een vragenformulier gevoegd wat door ruim 40 % van de nieuwe leden ingevuld is teruggezonden. Dank voor het nemen van het initiatief hiervoor. De antwoorden worden nu verwerkt en geven ons een goed beeld over uw bevindingen van het eerste jaar. Eén vraag was niet helemaal juist gesteld, of u het jaarboek 2019 ontvangen hebt. Leden die vanaf 1 januari 2020 lid zijn geworden hebben geen jaarboek 2019 ontvangen. Zij ontvangen in 2020 het eerste jaarboek. Op 20 augustus 2020 telt de Historische vereniging Oud-Utrecht 2048 leden.

De ledenadministratie wordt verzorgd door Adie en Chris Kreijns. Wijzigingen in uw adres of email kunt u doorgeven aan Ledenadministratie Oud-Utrecht, Zuiderstraat 18a, 3434BH Nieuwegein, ledenadministratie@oud-utrecht.nl.

 Wilt u lid worden van Oud-Utrecht,
schrijf u dan in via de website.

Tips
 • Op de site staat weer een reeks nieuwe artikelen over bezienswaardigheden in onze regio. Een nieuw beeld van Keizer Karel V. Bastion Zonnenburg. Volksbuurtmuseum. Amerongen. Soestdijk, Soest en de Kerkebuurt. Lees verder op de website.
 • Deze nieuwsbrief verschijnt elke twee maanden. Wilt u veel vaker actueel nieuws abonneer u dan op onze sociale media. 
 • Vanaf 1 juli kunt u weer mee met de wandelingen en fietstochten van Gilde Utrecht. De meeste wandelingen gaan door, met minder deelnemers. Kijk voor de meest actuele informatie op de website. Lees ook het protocol dat is opgesteld in samenwerking met onder andere VVV Utrecht. 
 • Vanaf 12 september is in het Centraal Museum de tentoonstelling De ommuurde stad. Geschiedenis van een stadsverdediging. De tentoonstelling gaat in op de al duizenden jaren durende zoektocht van de mens naar veiligheid en de rol die stadsmuren daar eeuwenlang in hebben gespeeld. De ommuurde stad is te zien t/m 17 januari 2021. Meer informatie
 • In het Volksbuurtmuseum beleef je hoe het was om in de armoedige omstandigheden van rond 1920 te leven. Met de interactieve steeg, animaties, straatmuziek, karretjes van straatventers, verhalen van oud-bewoners én geuren komt de historische volksbuurt weer tot leven. De tentoonstelling Het huishouden op de schop loopt door tot en met 20 september. Meer informatie.

Ook gratis deze nieuwsbrief ontvangen?

Deze nieuwsbrief is een gratis service van onze vereniging. Als u deze nieuwsbrief interessant vond dan kent u vast wel iemand die dat ook zou vinden. Stuur deze nieuwsbrief eens aan haar of hem door.

Agenda
 
Historische Cafés in Bibliotheek Neude
11/9 Over architect Joseph Crouwel door Arjan den Boer
9/10 Over het Utrechtse Statenjacht door Kees Sara

Lezingen in het Bartholomeus Gasthuis
23/9 Over Kamp Amersfoort door Edie Brouwer
28/10 Over de Utrechtse Adel door Renger de Bruin
 
Nacht van de Utrechtse Geschiedenis
10/10 Live-programma
1/10 t/m 10/10 Online programma

Ledenvergadering Oud-Utrecht
4/11 vergadering, onder andere over honderd jaar Oud-Utrecht

Cursus stadsgeschiedenis van Gilde Utrecht
26/9 t/m 14/11 Leer me Utrecht kennen!

Open Monumentendag 2020
12/9 Rondje Singel en Fietsen langs forten

Het Utrechts Archief

Tentoonstelling Expo Rampjaar 1672-1673
t/m 3/1/2021 meer informatie

Centraal museum
Tentoonstelling De ommuurde stad - Geschiedenis van een stadsverdediging
12/9 t/m 17/1/2021 meer informatie
 
Catharijneconvent
Tentoonstelling Body Language 
25/9 t/m 17/1/2021 meer informatie
 
Volksbuurtmuseum
Tentoonstelling Het huishouden op de schop
t/m 20/9 meer informatie

U kunt Oud-Utrecht volgen op:

    Twitter    
    Twitter    
    Facebook    
    Facebook    
    Website    
    Website    
    Instagram    
    Instagram    
    YouTube    
    YouTube    

Colofon
Jan Schrauwen (eindredactie nieuwsbrief, redacteur website), Mario Gibbels (redacteur, inhoud website), Silvia van Bergeijk (sociale media), Martijn Maandag (techniek website, inhoud website, facebook en twitter), Jeroen Tirion (ontwerp, verzending nieuwsbrief, inhoud website).
Contact
redactie.nieuwsbrief@oud-utrecht.nl
Inzenden kopij volgende nieuwsbrief voor 20 oktober 2020

Twitter
Facebook
Website
Instagram
YouTube