Muziektent op Lepelenburg

In 2004 is met het 80-jarig jubileum van de vereniging Oud-Utrecht rond de muziektent een reproductie van het Panorama van Utrecht uit 1859 aangebracht dat bij het Utrechts Archief berust. Dit panorama toont aan de hand van tekeningen uit 1859 doorlopend rond de muziektent het aanzien van de binnenstad, gezien van de overkant van de singels.

Het panorama was aan een restauratie toe en het idee is ontstaan om met het terugbrengen van het gerestaureerde oude panorama ook het in 2016 vervaardigde actuele panorama van Utrecht toe te voegen. Het nieuwe panorama is gemaakt door (strip)tekenaars van De Inktpot die een speciale band hebben met Utrecht.
De panorama’s zijn zodanig boven elkaar geplaatst dat voor iedere plek duidelijk wordt welke wijzigingen in het stadsbeeld in ruim anderhalve eeuw zijn opgetreden.
Ook is de muziektent nieuw in de verf gezet zodat het geheel een betere uitstraling krijgt.
Het project is door samenwerking van de vereniging Oud-Utrecht, het Utrechts Archief, de Sociëteit De Constructieve, de Stichting De Inktpot en de gemeentelijke werkgroep Directe Voorzieningen tot stand gebracht.

Vanaf 26 mei is het panorama te zien.