13 oktober - Nacht van de Utrechtse geschiedenis

Historische vereniging Oud-Utrecht bestaat 95 jaar en dat vieren we het hele jaar door! Het laatste evenement komt in zicht: de allereerste Nacht van de Utrechtse geschiedenis. Een nieuw erfgoed evenement in Utrecht waar de vereniging Oud-Utrecht samen met haar partners een terugkerend feest van wilt maken in de Maand van de geschiedenis.

Dit jaar is er één hoofdlocatie, Het Utrechts Archief. Het grootste deel van het programma vindt daar plaats. Daarnaast zijn de Domkerk en Domunder de hele avond open voor publiek, met een aangepast programma. De gidsen van ’t Gilde Utrecht nemen bezoekers mee door de stad om zo de geschiedenis ter plekke te beleven.

Programma
Het thema is Opstand. Benieuwd naar het programma? Het volledige programma komt 1 oktober onlinete staan. Voor de nieuwsgierigen onder ons hier alvast een kleine greep uit het programma: Laat je bijspijkeren door journalist Ad van Liempt, juniorconservator Annabel Dijkema en stadsconservator René de Kam over Utrechtse opstanden, hoor van gemeente- en rijksarchivaris Kaj van Vliet waarom opstanden niet per se goed zijn voor archieven, bekijk bij Lloyd Davies een prachtig filmprogramma met Utrechtse archiefbeelden en beleef Theatergroep Aluin met Ken je klassiekers: een spoedcursus opstandige Grieken! 

Zin gekregen om zelf in opstand te komen? Schrijf een pamflet, neem een tattoo of laat je horen tijdens een echt Uteregse quiz onder leiding van quizlijer Koos Marsman En natuurlijk zijn er historische hapjes en lokale biertjes 

Kaartverkoop
Kaartverkoop alleen via deze website  www.oud-utrecht.nlde verkoop start op 1 oktober. Let op, beperkt aantal kaarten beschikbaar! 

Prijzen
Leden Oud-Utrecht (per lid 1 kaart voor dit tarief) / U-pas / Student (collegekaart mee) €10,-

Niet leden €15,-

Partners van de Nacht van de Utrechtse Geschiedenis
Oud-Utrecht / Het Utrechts Archief / Maand van de geschiedenis / Domkerk / Domunder / Centraal Museum / Aluin / Museum Catharijneconvent / Gilde Utrecht / Universiteit Utrecht / Landschap Erfgoed Utrecht