MOA café: In gesprek met behangkunstenaars Snijder&Co en erfgoedexpert René Dessing

Vrijdag 29 juni 2018 16:30u tot 18:00u

Bij Museum Oud Amelisweerd Koningslaan 9, 3981 HD Bunnik, Nederland

De tweede editie van MOA-Café met drie bijzondere gasten. Moderator en oud-MOA-directeur Yvonne Ploum gaat in gesprek met behangkunstenaars Jaap Snijder en Marcelo Gimenes van Snijder&Co en René Dessing, directeur SKBL (Stichting Kastelen Buitenplaatsen en landgoederen).


Behangkunstenaars Snijder en Gimenes zijn gespecialiseerd in handgeschilderd behang. Speciaal voor de tentoonstelling 'Flower Power' in MOA | Museum Oud Amelisweerd maakten zij een kleurrijk behangkunstwerk dat was geïnspireerd op het oude behang dat de muren van het landhuis tot op de dag van vandaag nog siert. Het werk 'Tijdperk van bloei' is te bewonderen in de entreehal van het museum.

Dessing was van jongs af aan al verkocht aan kunst en cultuur en die liefde bleef bestaan. Zo'n tien jaar geleden werd hij 'heer' van de buitenplaats Huis te Manpad in Heemstede. Sindsdien was zijn nieuwsgierigheid naar de vergeten geschiedenis van historische buitenplaatsen, kastelen en landgoederen gewekt. In 2014 richtte hij het digitale portaal SKBL op.

Ook kan deze middag genoten worden van een literaire bijdrage van Salon Saffier en een muzikale omlijsting. Zowel muziek als literatuur wordt afgestemd met de gasten. Tijdens het schilderen luisteren Gimenes en Snijder graag naar Braziliaanse muziek en dus zal de muzikale omlijsting deze middag bestaan uit verschillende Braziliaanse nummers.

Toegang: € 17,50 (incl. museumentree) Museumkaart: €12,50 (incl. museumentree) Aanschuifdiner in de Veldkeuken 18.00 - 20.30 uur (€ 20,-). Let op: Aanmelden is noodzakelijk. Mail naar info@moa.nl o.v.v. MOA-Café. Vermeld bij uw aanmelding ook of u gebruik wilt maken van het Aanschuifdiner.

MOA-Café is een programma van MOA | Museum Oud Amelisweerd met bijzondere gasten, (live) muziek, literatuur en film. Tijdens tentoonstelling Flower Power staan bloemen centraal bij het MOA-Café.

Locatie

Museum Oud Amelisweerd
Koningslaan 9, 3981 HD Bunnik, Nederland

2018-06-29 16:30:00
2018-06-29 18:00:00