Lezing: De waterstaatkundige geschiedenis van de Gelderse Vallei

Van Woensdag 25 november 2020 19:30 tot Woensdag 25 november 2020 21:30

Henk Nobbe vertelt over het functioneren van de waterschappen. Meer specifiek gaat hij in op de waterstaatkundige geschiedenis van de Gelderse Vallei. De Gelderse Vallei is het gebied ten oosten van de Utrechtse Heuvelrug. Delen van de provincie Utrecht en Gelderland vallen in de Vallei. Henk Nobbe behandelt verder het waterbeheer en -afvoer in het noordelijkste deel van de Gelderse Vallei: het Eemland.

Henk Nobbe is geen historicus, maar een Wageningse cultuurtechnicus. Gaandeweg heeft hij, vooral door het lezen en becommentariëren van de manuscripten van de boeken van oud-archivaris Margriet Mijnssen-Dutilh de nodige kennis opgestoken. Margriet Mijnssen-Dutilh is onder meer bekend als auteur van de boeken "Amersfoort lag aan zee" en "Een vallei vol water".

Let op: De locatie is gezien de huidige omstandigheden in Zalencentrum Utrecht Zuid.
Consumpties zijn in verband met de coronamaatregelen niet mogelijk. De prijs is daarom €5,00. Er kunnen slechts 30 personen toegang krijgen (op=op). Maximaal 2 tickets per inschrijving.
Inschrijven kan vanaf nu via de knop "Deelnemen" hieronder. Na inschrijving krijgt u direct via de "Betaal" knop op deze website de mogelijkheid om te betalen via IDeal. Niet betalen via IDeal = niet ingeschreven.