Lezing: De Napolitaanse kerststal: geschiedenis van tradities en symboliek 

Van Woensdag 23 december 2020 19:30 tot Woensdag 23 december 2020 21:30

In 1932 kreeg het Aartsbisschoppelijk Museum Utrecht een achttiende-eeuwse Napolitaanse kerstgroep in zijn bezit. Al snel werd het traditie om deze bijzondere groep tijdens de kerstdagen tentoon te stellen. Deze kerststal onderscheidt zich door de verborgen betekenissen van de figuren en de scènes.

Anite Haverkamp vertelt wat de gasten in de herberg en de os en de ezel in een ruïne symboliseren. En hoeveel personages telt het gevolg van koningen? Ook andere kerstgroepen uit de collectie van het museum worden besproken. Want de kerststal is een schatkist vol verhalen en verborgen betekenissen.

Door de huidige maatregelen kan er geen publiek zijn bij de lezing en kunt u zich niet inschrijven. 
Er wordt nog naar een alternatief gekeken. 

Consumpties zijn in verband met de coronamaatregelen niet mogelijk. De prijs is daarom €5,00. Er kunnen slechts 30 personen toegang krijgen (op=op). Maximaal 2 tickets per inschrijving.
Inschrijven kan vanaf 15 december via de knop "Deelnemen" hieronder. Na inschrijving krijgt u direct via de "Betaal" knop op deze website de mogelijkheid om te betalen via IDeal. Niet betalen via IDeal = niet ingeschreven.