Grote Excursie 2022: ”Ik zag nooit schooner plek dan Vianen aan de Lek”

Van Zaterdag 21 mei 2022 10:30 tot 17:00
Bij Vianen

De Historische Vereniging Oud-Utrecht organiseert na twee jaar van uitstel in 2022 wederom de jaarlijkse Grote Excursie. We bezoeken op zaterdag 21 mei de Vrijstad Vianen.

Na een welkom in de Grote Kerk volgt een inleiding over de historie van Vianen en na een uitleg over de dag starten we de rondwandelingen in de Grote Kerk en in Vianen-centrum. O.l.v. gidsen van de Historische Vereniging “Het Land van Brederode” wandelen we in de ochtend anderhalf uur door Vianen. We eindigen bij de Lek in het restaurant De Ponthoeve. Daar gebruiken we de lunch; daarna wandelen we in de middag anderhalf uur verder door Vianen. Om 16.00 uur sluiten we af met een borrel in restaurant De Vrijstad in het centrum van Vianen.

We maken die dag kennis met de rijke historie van Vianen: het Stadhuis, de ommuring van de stad, de oude locatie van kasteel Batestein, plaats van de opgravingen van vorig jaar, Stadskasteel, een oude Burgemeesterswoning en het Stedelijk museum.

Zoals bekend komt u op eigen gelegenheid naar Vianen; zie ook uw bevestigingsbrief voor routebeschrijving en/of gebruik van het openbaar vervoer.

De Grote Excursie is uitsluitend toegankelijk voor leden en huisgenootleden tegen betaling van € 35,-.

Aanmelden.

U kunt zich voor deze Grote Excursie alleen via de website aanmelden en wel vanaf maandag 2 mei 22.00 uur tot en met woensdag 11 mei 22.00 uur via dit agenda-item; vanaf 2 mei kunt u zich hieronder registreren via de knop 'Deelnemen' en direct daarna uw bijdrage betalen via iDeal. U ontvangt na uw inschrijving en betaling per e-mail een toegangsbewijs; vergeet niet deze mee te nemen.