Historisch Café: "Utrecht 900 jaar: Publiekspresentatie Het Utrechts Kinderboek'

Van Vrijdag 10 juni 2022 17:00 tot Vrijdag 10 juni 2022 18:15

Utrecht 900 jaar: Publiekspresentatie Het Utrechts Kinderboek

Omslag Kinderboek Utrecht 900

 


Utrecht bestaat op 2 juni 900 jaar en de stad viert dat met diverse activiteiten.


Kiwanis Club Utrecht richt zich al meer dan 40 jaar op de ondersteuning en talentontwikkeling van kinderen, vooral binnen stad en regio Utrecht. Daarom heeft deze serviceclub het initiatief genomen om een speciaal kinderboek uit te brengen met als titel “De spoken van het stadhuis en andere Utrechtse verhalen”. Het gaat om 20 verhalen, geschreven door 20 bekende schrijvers en alle verhalen spelen zich af ergens in de stad. De historische vereniging Oud-Utrecht is een van de hoofdpartners.

Met dit boek kunnen kinderen op school leren lezen, zelf een verhaal schrijven of meer leren over de geschiedenis van hun stad. Omdat niet ieder kind het boek zelf kan kopen, zal Kiwanis Club Utrecht 1000 boeken doneren aan kinderen uit kansarme wijken. Rondom het boek wordt ook een professioneel opgezet educatieprogramma aangeboden voor scholen en bibliotheek.

Op 2 juni hebben burgemeester Sharon Dijksma en wethouder Anke Klein op het Stadhuis 20 exemplaren aangeboden aan kinderen van acht verschillende scholen en wijken.

De publiekspresentatie van het kinderboek vindt plaats bij het Historisch Café van Oud Utrecht. Leen Dorsman, hoogleraar Universiteitsgeschiedenis Universiteit Utrecht, vertelt over het belang van geschiedenis voor kinderen. De auteurs, kinderboekenschrijver Annet Schaap en kunsthistoricus Mathijs Meinderts dragen een verhaal voor en vertellen over het ontstaan van het boek. Ook is de film van Charlotte Bernson te zien: The making of..De spoken van het stadhuis.

Na afloop is het boek te koop in de Theaterzaal voor €17,95

10 juni 2022. Zaal open 16:45 - Aanvang 17:15. Locatie: Theaterzaal Bibliotheek Neude. Toegang gratis.

Er is een live-stream: