Lezing: Romeinse brug en greppels in Rijnvliet

Van Dinsdag 17 mei 2022 19:30 tot Dinsdag 17 mei 2022 20:30

In de zomer van 2018 is door de gemeente Utrecht een deel van de Romeinse weg in de toekomstige wijk Rijnvliet in Leidsche Rijn opgegraven. Behalve resten van deze limesweg, is ook een Romeinse brug gevonden. Tijdens de graafwerkzaamheden zijn grote hoeveelheden klei met grind onderzocht, maar ook tal van vondsten gedaan waaruit blijkt dat dit deel van de limesweg een project van de Romeinse overheid moet zijn geweest. Voor de aanleg van de weg en de brug zijn Romeinse soldaten ingezet, zij verloren hun bijl of kostbare munten en gooiden hun kapotte kruiken in het water. Archeoloog Marieke Arkema heeft samen met collega’s deze verloren spullen van de Romeinen opgegraven en de weg en brug in kaart gebracht en vastgelegd. Tijdens de lezing vertelt zij meer over de opgraving en de resultaten waardoor het beeld dat we hadden van de Romeinse limes in Utrecht weer is aangepast.

Wat: (digitale) lezing door Marieke Arkema over de Romeinse vondsten in de toekomstige wijk Rijnvliet in Leidsche Rijn, in samenwerking met de Historische Vereniging Vleuten de Meern Haarzuilens & Leidsche Rijn.

Wanneer: op dinsdag 17 mei 2022, vanaf 19:30 uur tot circa 20:30 uur (inloop vanaf 19:15 uur)

Waar: online, via een livestream, of fysiek in Museum Hoge Woerd. Je ontvangt na afronding van je aanmelding een e-mail met daarin de link naar de betreffende livestream en het adres van Museum Hoge Woerd.

Prijs: €3,50 voor livestream; €5,- om fysiek aanwezig te zijn bij de lezing.

Inschrijven kan hier: Lezing: Romeinse resten in Rijnvliet - Museum Hoge Woerd