Lezing: Pieter Bruegel: licht in tijden van duisternis

Van Dinsdag 07 juni 2022 20:00 tot 22:00

Pieter Bruegel (ca. 1525-1569) schilderde in een tijd van groeiende sociale ongelijkheid, geloofsvervolging en repressie. Toch heeft hij een weg gevonden om zijn religieuze, sociale en politieke visie uit te drukken. Moedig, onverschrokken en transparant. Thematiek, licht, perspectief en beweging laten zien hoe zijn schilderijen te lezen zijn. Zij kunnen ons nog steeds inspireren.

Dr. Llewellyn Bogaers is cultuurhistorica. Al vroeg heeft zij Pieter Bruegel herkend als een visionair schilder die de impact van nieuwe, confronterende ontwikkelingen in de 16e eeuw diep doorvoeld heeft. Sociale bewogenheid, liefde voor de schepping en evangelische bevlogenheid waren zijn richtsnoer.

Plaats van de lezing: Lutherse Kerk, Hamburgerstraat 9, Utrecht, op loopafstand van Utrecht CS of via lijn 2, halte Korte of Lange Nieuwstraat.

Tijd: 20.00 - 22.00 uur (de kerk is vanaf 19.30 uur open; informeel samenzijn tot 22.30 uur).

Entree: € 20,- voor kortingspassen, € 25,- inclusief thee, koffie, een drankje en versnaperingen. De lezing maakt deel uit van een fondswervingsactie. Voor informatie hierover: www.dynamiek-cultuurhistorie.nu.

Aanmelden: via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en betaling aan Dynamiek Stichting voor Cultuurhistorie, IBAN NL74 INGB 0007 0942 38. U ontvangt eind mei een bevestiging.