Excursie Tentoonstelling Paus Adrianus VI

Van Zaterdag 01 oktober 2022 12:45 tot 14:00

Ga 1 oktober met ons mee naar museum Catharijneconvent en bezoek de tentoonstelling over het boeiende leven van de Utrechtse Paus Adrianus VI. De excursie betreft een (zelfstandig te doen) bezoek aan deze tentoonstelling in het Catharijneconvent, maar voorafgegaan door een exclusieve inleidende presentatie over Adrianus en de totstandkoming van de tentoonstelling.

In 2022 is het 500 jaar geleden dat ‘onze man in Rome’ tot paus werd uitgeroepen. Hij groeide op in Utrecht en beleeft een glansrijk bestaan onder het bewind van keizer Karel V. Ondanks dat wordt Adrianus in een roerige tijd paus: corruptie vierde hoogtij en het Vaticaan hield het kasboekje niet goed bij. Wat is zijn bijdrage geweest aan het indammen van de negatieve sentimenten?

Er zijn veel artefacten te zien uit de tijd dat Adrianus paus was. Je krijgt daardoor een goed beeld van de tijd waarin deze idealist leefde.

Aanvang: 12.45u op 1 oktober. We verzamelen in het restaurant bij het museum CatharijneConvent, Lange Nieuwstraat 38. Het programma begint om 13.00u in het Auditorium van het museum. Er is plek voor maximaal 100 personen.

Dit is alleen voor leden van Oud-Utrecht!

Het bezoek is gratis; als u een museumjaarkaart of Vriendenloterij VIP-kaart heeft, neem die mee en laat hem scannen. Zo steunen we het museum.
U kunt zich vanaf 12 september 10:00 via onderstaande knop opgeven.


Deelnemen