Jubileumbijeenkomst Heemschut - 50 jaar Erfgoed in Utrecht

Van Woensdag 16 november 2022 13:00 tot 17:00

In 2022 vieren Erfgoedvereniging Heemschut haar (uitgestelde) 110 jarig jubileum, en de Afdeling Erfgoed van de stad Utrecht haar 50 jarige bestaan. Voor de  Provinciale Commissie van Heemschut is dit een goede aanleiding om een gezamenlijke bijeenkomst te beleggen over het erfgoedbeleid in Utrecht van de afgelopen jaren en om vooruit te kijken naar de uitdagingen van de toekomst. Als vrijwilligersorganisatie hecht Heemschut veel waarde aan samenwerking met erfgoedprofessionals in een stad als Utrecht, een van de grootste monumentengemeentes van Nederland.

Sprekers van beide organisaties laten zien hoe de aandacht zich in de loop der jaren heeft verbreed van de gangbare monumenten naar steeds nieuwere gebieden: industrieel erfgoed, monumentaal groen, architectuur uit de periode van de wederopbouw en jonge monumenten van na 1965. En hoe belangrijk het is dat vrijwilligers en professionals daarbij samen blijven optrekken. Het belooft een interessant programma te zijn voor iedereen met belangstelling voor erfgoed.

De bijeenkomst vindt plaats op woensdagmiddag 16 november, in de voormalige SOL-fabriek aan de Meester Meijsterlaan 1. Inloop om 13.00, start 13.30.
Aan het einde zijn er korte rondleidingen in de directe omgeving, waarna de middag wordt afgesloten met een hapje en een drankje.
Aan deelname zijn geen kosten verbonden. Wel dient men zich op te geven via de mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

NB Deze bijeenkomst stond aanvankelijk gepland op 23 september, maar moest worden uitgesteld.

Jubileum Heemschut