Studiemiddag Erfgoedbeleid van Utrecht

Van Vrijdag 23 september 2022 13:00 tot Vrijdag 23 september 2022 17:00

Op vrijdagmiddag 23 september is iedereen welkom op de studiemiddag over het erfgoedbeleid in de gemeente Utrecht. Daarbij wordt ingegaan op de veelzijdigheid van het erfgoed, het beleid van de gemeente sinds 1970 en een vooruitblik naar de uitdagingen van de toekomst. Aanleiding voor de studiemiddag is het uitgestelde 110 jarig jubileum van Erfgoedvereniging Heemschut en de viering van 900 jaar stad Utrecht. De studiemiddag wordt georganiseerd door de Provinciale Commissie van Heemschut samen met de Afdeling Erfgoed van de stad Utrecht. 

Sprekers namens Heemschut zijn Karel Loeff (directeur, over doelstelling en uitdagingen voor de komende tijd) en Gerhard Eshuis (secretaris van Heemschut Utrecht, over monumenten van na 1965); Bert Poortman (Utrechtse Stichting voor Industrieel Erfgoed) zal ingaan op de rol van deze inmiddels geaccepteerde nieuwkomer in het erfgoedbeleid. Voor de gemeente spreken Henk Jansen (geschiedenis van het monumentenbeleid), Bettina van Santen (monumentaal groen) en Heleen Zijlstra (erfgoed en de bouwopgave). Er zal ruimte zijn voor vragen en discussie. 

De studiemiddag vindt plaats in de theaterzaal van Het Wilde Westen, in het gebouw bekend als Cereol- of SOL-fabriek aan de Kanaalweg. Vervolgens zijn er korte rondleidingen in de omgeving van de oude SOL-fabriek en Muntsluis. Er is een afsluitende borrel. 

Als vrijwilligersorganisatie hecht Heemschut veel waarde aan samenwerking met erfgoedpartijen in een stad als Utrecht, een van de grootste monumentengemeentes van Nederland. Leden van de Historische vereniging Oud-Utrecht zijn van harte welkom op de studiemiddag op vrijdag 23 september, inloop 13.00 uur en start 13.30 uur.

Aan deelname zijn geen kosten verbonden. Wel dient men zich op te geven via de mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Cereol of SOL fabriek Het Wilde Westen Kanaalweg 91 Utrecht