Historisch Café: Verdwenen horeca in Utrecht

Van Vrijdag 09 juni 2023 17:15 tot Vrijdag 09 juni 2023 18:15
 railroadbar
 
Arjan den Boer en Ton van den Berg over Verdwenen horeca in Utrecht
 

In hun boek, dat eind 2022 verscheen, zijn de stukken gebundeld die Arjan den Boer voor DUIC schreef over de historie van 25 bekende horecazaken. Ton van den Berg voegde er nog eens 25 toe op basis van gesprekken met uitbaters en klanten. De persoonlijke verhalen en de meer feitelijke stukken geven samen een rijk geschakeerd beeld van de Utrechtse horeca in de 20e eeuw. Vertrouwde buurtcafés verdwenen, geliefde snackbars sloten en nieuwe ‘horecaconcepten’ namen de plaats in van bistro’s en Chinese restaurants.


Het boek gaat over tearooms voor deftige dames, bars met gekke namen, dancings en cabarets, ijssalons en poffertjeskramen. Een vegetarisch hotel en een ‘foute kroeg’ voor NSB’ers ontbreken niet. Sommige zaken liggen nog vers in het geheugen, zoals Broodje Ploff en De Witte Ballons. En waar was eigenlijk de eerste automatiek van Utrecht?

 

Het Historisch Café vindt plaats op vrijdag 9 juni 2023 in de Theaterzaal van Bibliotheek Neude. Zaal open: 17.00 uur, aanvang: 17.15 uur. Aanmelden vanaf 1 juni 10.00 via knop op deze pagina.