Nacht van de Utrechtse Geschiedenis 2023: Eureka!

Van Zaterdag 14 oktober 2023 19:30 tot Zaterdag 14 oktober 2023 23:45

Nacht van de Utrechtse Geschiedenis: een festival met een divers programma aan flitslezingen, stadswandelingen, muziek en tentoonstellingen, op verschillende locaties in het historische hart van Utrecht.

Oktober is de Maand van de Geschiedenis, met het thema Eureka! Over ontdekkingen, uitvindingen en innovatie. Op 14 oktober zijn er twee activiteiten met als basislocatie het Academiegebouw Utrecht:

Symposium Erfgoedparticipatie
In de middag staan innovatie met geschiedenis en erfgoed centraal in een Symposium Erfgoedparticipatie, over hoe we mensen kunnen betrekken bij erfgoed.
Nacht van de Utrechtse Geschiedenis
In de avond vieren we de Nacht van de Utrechtse Geschiedenis: een festival met een divers programma aan flitslezingen, stadswandelingen, muziek en tentoonstellingen, op verschillende locaties in centrum Utrecht.

Met verhalen over wetenschappers, ontdekkers, pioniers en denkers werpen we licht op de geschiedenis. We onderzoeken hoe ideeën die nu doodnormaal zijn ooit controversieel waren en gaan op zoek naar vondsten en uitvindingen die onze wereld hebben gemaakt tot wat zij anno 2023 is.

Het Academiegebouw is het centrale punt van de avond, “Het Nachthart”. Hier halen de bezoekers hun polsbandje dat toegang geeft tot alle locaties en programmaonderdelen, kun je struinen langs de Nachtmarkt, een consumptie drinken, flitslezingen volgen, naar de Grote Archeologieshow en de avond afsluiten met de Groate Utreg Kwis. Voor het Academiegebouw starten de Stadstours met Gilde Utrecht.

Stadstours met stadsgidsen van Gilde Utrecht gaan met een groep van 15 personen in de stad op pad naar sporen van ontdekkingen door Utrechtse wetenschappers en anderen, met een bezoek aan verschillende locaties.

Andere basislocaties met programma zijn De Domkerk, Het Utrechts Archief, Museum Catharijneconvent en het Universiteits Museum Utrecht.
Een uitgebreid programma met sprekers, muziek, tentoonstellingen en andere activiteiten volgt op www.nachtvandeutrechtsegeschiedenis.nl 

Praktische informatie
Datum en tijd: 14 oktober 2023, 19:30 - 23:45 uur
Locatie: Domplein 29,3512 JE Utrecht 
Kosten (betalen gaat via IDeal):
Standaardprijs, 15 Euro per ticket, boek hier.
Leden Oud-Utrecht, 10 euro per ticket, boek hier.
Studenten, 10 euro per ticet, boek hier.
U-pas, 5 euro, boek hier.
Let op:

  • De Oud-Utrecht ledenprijs geldt voor leden en huisgenootleden.
  • Bij het omwisselen van uw ticket voor een polsbandje moet u uw Studentenpas of U-pas laten zien.
  • Voor 42,50 euro ben u t/m eind 2024 lid van Oud-Utrecht. Dat kan veel voordeel opleveren.
    Voor meer info: https://www.oud-utrecht.nl/lid-worden

 

2 OUD 2301 Nacht van de Utrechtse Geschiedenis Social V22