Historisch Café: Utrecht Time Machine

Van Vrijdag 12 januari 2024 17:15 tot Vrijdag 12 januari 2024 18:15
UTM
 
 
De Utrecht Time Machine is een speciale app waarmee iedereen die een smartphone heeft, kan kijken naar de geschiedenis in Utrecht. Het is dus een soort tijdmachine en via de tijdmachine kan je kijken naar wie waar woonde, werkte, handelde en consumeerde tot tweeduizend jaar geleden. 
 
Utrecht Time Machine is een consortium waaraan verschillende Utrechtse erfgoedinstellingen deelnemen: Het Utrechts Archief, Historische Vereniging Oud-Utrecht, de Gemeente Utrecht en de Universiteit Utrecht. De producten en pilots voor Utrecht Time Machine worden ontwikkeld in het vak 'Living Pasts' van de Universiteit Utrecht. 
 
In het Historisch Café komt u meer te weten over de vraag hoe zo'n tijdmachine nu eigenlijk wordt gemaakt door ontwikkelaars van de Utrecht Time Machine: Toine Pieters (Universiteit Utrecht) en Rick Companje (Het Utrechts Archief)
 
Het Historisch Café vindt plaats op vrijdag 12 januari 2024 in de Theaterzaal van Bibliotheek Neude. Zaal open: 17.00 uur, aanvang: 17.15 uur. Aanmelden vanaf 1 januari 10.00 via knop op deze pagina. Dit evenement is gratis te bezoeken.