Grote excursie 2024

Van Zaterdag 06 juli 2024 10:30 tot Zaterdag 06 juli 2024 17:00
Bij Woerden

De Vereniging Oud-Utrecht organiseert ook in 2024 de Grote excursie. Op 6 juli gaan wij op bezoek in Castellum Laurium oftewel Romeins Woerden. Het programma staat dit jaar grotendeels in het teken van de Limes en de Romeinse aanwezigheid in Woerden. Daarmee sluiten we aan bij de in Woerden geplande Romeinenweek en het Limes-thema van de Van der Monde-lezing door Saskia Stevens.

We beginnen om 10.30 uur in de bezienswaardige, laatgotische Petruskerk met koffie en een interessante inleidende lezing. Na een gemeenschappelijke lunch, verzorgd door grand café Plein 7, splitsen we op in kleinere groepen en start het middagprogramma bestaande uit drie onderdelen:

•          Een rondvaart onder begeleiding van een gids van het Woerdens gilde

•          Een rondwandeling met gildegids

•          Een bezoek aan het stadsmuseum waar de historische vereniging van Woerden acteurs inzet, zodat wij ons extra kunnen inleven in de geschiedenis van Woerden. We sluiten omstreeks 16.30 uur de dag af met een gezellige borrel.

De Grote excursie is uitsluitend toegankelijk voor de (huisgenoot)leden van de vereniging. Inschrijving voor de excursie en betaling van de bijdrage is alleen mogelijk via de website. De inschrijving begint op dinsdag 21 mei om 10.00 uur en eindigt op zaterdag 1 juni om 22.00 uur. Meer informatie volgt.