Wijkentour Zuilen – De kunst van het kijken

Van Zaterdag 29 juni 2024 11:30 tot 17:00

Dit jaar organiseert Oud-Utrecht opnieuw wijkentours in diverse Utrechtse wijken. Op zaterdagmiddag 29 juni is Zuilen aan de beurt. Samen gaan we de wijk met andere ogen bekijken. Wat is er nu nog te zien en te merken van de geschiedenis van Zuilen? Ook pikken we een graantje mee van de Kunstroute. De wijkentour leidt tot mooie ontdekkingen, ontmoetingen, goede gesprekken en gezelligheid. Ga je mee? 

Op het programma staan onder andere historische wandelingen door de wijk. De gidsen brengen verhalen uit het verleden tot leven en kunstenaars uit de wijk vertellen over hun inspiratie en werk. Daarnaast verzorgt Appie Alferink (directeur ZIMIHC) een rondleiding door het Vorstelijk Complex, één van de meest markante gebouwen in de wijk en thuishaven van ZIMIHC, buurthuis de Beatrix en restaurant The Colour Kitchen. In het complex staan we ook stil bij een aantal kunstwerken in het kader van de Kunstroute. Lokale makers lichten hun werk toe. Verder spelen we de Zuilense quiz onder leiding van de welbekende ‘kwislijer’ Koos Marsman, die in Zuilen is geboren! We hebben leuke prijsjes, dus pak deze Zuilense quiz mee voor of na je wandeling of rondleiding! Bij the Colour Kitchen kunnen we daarna nog even gezellig borrelen en napraten.

Programma

11:30 uur                   
Ontvangst met koffie en thee in Buurthuis de Beatrix voor deelnemers wandeling en rondleiding

12:00 – 13:30 uur
-Historische wandeling ‘de kunst van het kijken’
-Rondleiding Vorstelijk Complex

13:45 – 14:30 uur
Zuilense quiz o.l.v. kwislijer Koos Marsman

14:30 uur
Ontvangst met koffie en thee in Buurthuis de Beatrix voor deelnemers wandeling en rondleiding

14:45 – 16:15 uur      
-Historische wandeling ‘de kunst van het kijken’
-Rondleiding Vorstelijk Complex

16:15 – 17:00 uur
Borrel in The Colour Kitchen

Locatie

Buurthuis de Beatrix, The Colour Kitchen en ZIMIHC bevinden zich in het Vorstelijk Complex. Het adres is: Pr. Christinalaan 1, 3554 JL Utrecht.

Aanmelden kan hieronder.

Historische wandeling 12:00 uur

Rondleiding Vorstelijk Complex 12:00 uur

Historische wandeling 14:45 uur

Rondleiding Vorstelijk Complex 14:45 uur