Wijkentour ‘Oud & Jong Leidsche Rijn’

Van Zaterdag 31 augustus 2024 13:00 tot Zaterdag 31 augustus 2024 17:00

Dit jaar organiseert Oud-Utrecht opnieuw wijkentours in diverse Utrechtse wijken. Op zaterdagmiddag 31 augustus is Leidsche Rijn aan de beurt. Samen gaan we de wijk met andere ogen bekijken tijdens een verrassende fietstocht met gids en een creatieve workshop bij de Vrijstaat. De wijkentour leidt tot mooie ontdekkingen, ontmoetingen, goede gesprekken en gezelligheid. Ga je mee?

Het thema van deze wijkentour is jong en oud, omdat we op bezoek gaan bij locaties die oud zijn of een lange geschiedenis hebben, waar jong en oud hun enthousiasme delen voor cultuur, natuur en geschiedenis. We fietsen daartussen door langs jonge monumenten en architectuur op oude grond, in deze nieuwste wijk van Utrecht.
De Vrijstaat zal een korte workshop geven over een onderwerp of voorstelling dat ook gehanteerd wordt door hun academie. 
Bij Stede Hoge Woerd is er een vrijwilliger die vertelt over al het leuke en goede werk dat in Stede Hoge Woerd wordt gedaan door vele schoolklassen op deze historische plek. De fietstocht tussen beide locaties gaat langs verrassende en nieuwe architectuur, maar op oude grond vol historische verhalen.

Startlocatie
De Vrijstaat, Hof van Monaco 3 in Utrecht

Programma - van 13.00  tot ongeveer 17.00 uur. 
Het thema is "oud en jong Leidsche Rijn"

13.00 uur verzamelen bij De Vrijstaat. Koffie en thee.
13.15 uur uitleg programma van de middag

13.30 uur
Groep 1 blijft in de Vrijstaat en krijgt een leuke workshop van ruim een uur.
Groep 2 gaat met Gerda Oskam mee om via een verrassende fietstocht naar de Hoge Woerd te gaan waar een vrijwilliger uitleg geeft over Stede Hoge Woerd en Gerda zelf nog wat vertelt over Museum Hoge Woerd

14.45 uur - 15.00 uur 
Groep 2 fietst met Gerda Oskam via de directe route terug naar De Vrijstaat, aankomst uiterlijk 15.00 uur. Groep 2 krijgt in De Vrijstaat een workshop van ruim een uur. 

15.10 uur
Groep 1 vertrekt uiterlijk 15.10 uur vanaf de Vrijstaat via dezelfde verrassende route naar Stede en Museum Hoge Woerd en krijgt uitleg van een vrijwilliger over Stede Hoge Woerd en van Gerda Oskam over Museum Hoge Woerd.

16.30 - 16.45 uur 
Beide groepen komen weer bij elkaar in De Vrijstaat. Eventueel nog een drankje of verwijzing om een drankje te drinken aan de overkant bij 'Trapop', een heel leuk nieuw café.

 

utrecht monaco klein bestand 16 3