Musketon Afbeelding 01

Nieuws

Gezocht! Versterking voor de Commissie Cultureel Erfgoed

In ons Lustrumjaar is de CCE (Commissie Cultureel Erfgoed) op zoek naar nieuwe leden. De afgelopen twee jaar hebben een aantal specialisten afscheid genomen. Deze leden hadden een lange staat van dienst en beschikten over expertise die we graag weer opnieuw invullen.

Wij zijn dan ook op zoek naar nieuwe leden met de onderstaande interesses en specialiteiten; daarbij  verdient het aanbeveling om in dat vak actief te zijn of te zijn geweest en zo mogelijk een opleiding in een van de gevraagde vakgebieden te hebben gevolgd. Daarnaast heb je op je expertise goede contacten. Onze werkwijze is zodanig dat we er zorg voor dragen dat je altijd met minimaal een ander lid op pad gaat. De CCE vergadert één keer per maand.

Centrum Specialist
Ken jij Utrecht Centrum als je broekzak en als je van een bouwplan hoort weet je gelijk waar het ligt? Dat is een groot voordeel. Je leest de bouwaanvraag en je meningsvorming begint. Je bevindingen bespreek je in de CCE. Wij slaan aan op de zgn. “ongepaste” zaken, daar waar de regels niet duidelijk zijn, of iets nu wel of niet monumentaal is, of dat iets monumentwaardig is en nog niet beschermd. Vervolgens gaan we daarover met de gemeente in gesprek en als uiterste middel dienen we een bezwaarschrift in. 

Religieus Erfgoed kenner
Zijn de woorden kerkenvisie en orgelbeleid geen vreemde klanken voor je? En ken je de historie van religieuze gebouwen en hun omgeving? Dan pas je bij ons. Ook onze historische Vereniging doet mee in de kerkenvisie, sterker nog wij beweren zelfs wel eens dat we één van de grondleggers zijn. Nu staat de kerkenvisie 2.0. van de gemeente voor de deur en daar hebben wij ook zeker een mening over.

Allround Specialist
Heb je bijvoorbeeld kunstgeschiedenis, bouwhistorie, architectuur en vooral Utrecht als passie. Dan zoeken wij jou. Want de CCE is natuurlijk een club van mensen met passie voor de stad en de vereniging. Dat vinden we eigenlijk de belangrijkste eis.

Kom ons versterken en stuur je reactie naar cultureel.erfgoed@oud-utrecht.nl 

Hier vindt u meer informatie over de activiteiten van de Commissie Cultureel Erfgoed.