Grote excursie 2017

Zaterdag 27 mei 2017 10:00u tot 17:00u

Bij Utrecht Centrum, diverse plaatsen

De Vereniging Oud-Utrecht organiseert in 2017 wederom de jaarlijkse Grote Excursie en wel op zaterdag 27 mei 2017. Het thema sluit dit jaar aan bij “100 jaar De Stijl” en gezien de relatie met De Amsterdamse School, waarvan er vele voorbeelden in Utrecht-Oost te vinden zijn, nemen we deze stijl ook mee die dag.
De dag begint om 10:00 uur bij het Louis Hartloopercomplex aan de Tolsteegbrug, waar de ontvangst is en architectuurhistorica Mascha van Damme een lezing zal houden over De Stijl en de Amsterdamse School. Vervolgens gaan we naar Utrecht-Oost (ongeveer 15 minuten lopen).


In samenwerking met het Utrechts Geveltekenfonds is een gevelteken met de bekende stoel van Rietveld gemaakt. De wethouder van cultuur, de heer Diepeveen, zal het gevelteken op de zijmuur van het pand Adriaen van Ostadelaan 93, waar Gerrit Rietveld lange tijd zijn werkplaats had, onthullen.
Na de lunch zijn er met gidsen twee forse wandelingen van ieder circa een uur langs onder andere de chauffeurswoning van Rietveld, het Wilhelminaparkrestaurant en het Rietveld Schröderhuis; na een pauze voert de wandeling langs de volkswoningbouwcomplexen aan de Rembrandtkade / Albert Neuhuysstraat en de Adriaan van Ostadelaan met beeldhouwwerk van Hildo Krop naar eindpunt de Wilhelminakerk om 15:30 uur.

De Stijl is een Nederlandse kunstbeweging, vernoemd naar het in 1917 in Leiden opgerichte tijdschrift De Stijl. Enkele belangrijke leden van De Stijl waren Theo van Doesburg (oprichter van het tijdschrift), Piet Mondriaan, Bart van der Leck en Gerrit Rietveld.

De Amsterdamse School is een bouwstijl, te plaatsen in de periode van de Moderne Bouwkunst, waartoe onder meer ook De Stijl en het Expressionisme gerekend worden, die als reactie op de zogenaamde neostijlen te zien zijn.

De Grote Excursie is uitsluitend toegankelijk voor (huisgenoot)leden tegen betaling van € 30,-.

Aanmelding

U kunt zich voor deze Grote Excursie op twee manieren aanmelden:

  • - Vanaf dinsdag 9 mei 2017 via de website oud-utrecht.nl: u klikt op agenda, waar u verder gaat naar de Grote Excursie; vanaf daar kunt u zich opgeven. U vult uw gegevens in en kunt direct betalen via iDeal als u gebruik maakt van internetbankieren; anders kiest u voor een Overboeking naar NL55INGB0000056066 (zie verder hierna bij de telefonische aanmelding); u ontvangt na uw inschrijving en betaling een e-mail als toegangsbewijs; vergeet niet deze uit te printen en mee te nemen.
  • - Telefonisch op dinsdag 9 mei 2016 tussen 14.00 en 16.00 uur bij Wim Deijkers op telefoonnummer 030-2364547. U wordt verzocht om direct na uw inschrijving uw bijdrage van € 30,- over te maken op rekeningnummer NL55INGB0000056066 n.v. de Vereniging Oud-Utrecht te Utrecht o.v.v. ‘Grote Excursie 2017’. Uw bijdrage zal uiterlijk op 20 mei 2017 op die rekening gestort moeten zijn. Daarna ontvangt u per post een bewijs van deelname, dat tevens uw entreebewijs is; neem dit ook mee. Latere stortingen maken uw aanmelding ongeldig.

Deelname aan deze Grote Excursie is alleen mogelijk voor de leden en hun huisgenootleden van de Vereniging Oud-Utrecht (geen introducés).

Van het Louis Hartloopercomplex gaan we deels te voet, deels op de fiets, deels met een busje naar Utrecht-Oost.
Wilt u vervoerd worden per busje, dan kost dat € 5,- (ter plaatse afrekenen) met opgave van tevoren van uw naam aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. o.v.v. “GE-busje”.

Inschrijven hieronder vanaf dinsdag 9 mei 2017, vol is vol.
Na aanmelding krijgt u binnen 24 uur een bevestigingsmail met uw ticket. Indien u geen e-mail binnen die tijd krijgt kunt u een mail sturen aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Inschrijven

Registratie niet langer beschikbaar. Evenement is beeindigd.

Locatie

Utrecht Centrum, diverse plaatsen


2017-05-27 10:00:00
2017-05-27 17:00:00