Westerkade

Herfst in Utrecht

Met het ingaan van de wintertijd vorige week is het pas echt duidelijk dat het herfst is geworden. In deze coronatijd is een wandeling door de stad met alle bomen in herfsttooi op rustige momenten een leuk iets.

MoreelsebrugEen gedeelte van de bomen heeft de bladeren al laten vallen, maar er zijn nog genoeg mooie plekken te zien. Vooral de singels liggen er nog mooi bij.
We starten onze overzicht met iets recents, de Moreelsebrug. De bomen op deze brug zijn gekozen omdat ze lang in blad blijven en daarmee het treinverkeer niet zullen hinderen. Dat is nu ook goed te zien, ze staan er nog mooi bij.
OudeGrachtAls we vanaf hier de stad inlopen zien we dat de Oudegracht zijn bladeren nog heeft en dat op zondag studenten tegen de verwachting in helemaal geen langslapers zijn, bij de nieuwe Bieb wordt voor 10 uur het tegendeel bewezen, gezien de lange rijen met wachtenden op de opening. Bieb

LangeJufferstraatMaliesingelOp het Janskerkhof hebben helaas vrijwel alle bomen hun bladeren al verloren.

Op weg naar de Maliebaan, zien we nog wel wat mooie dingen: In de Lange Jufferstraat deze mooie begroeide muur en als we de singel weer oversteken is de Maliesingel ook heel mooi.
SchoolpleinOp het Schoolplein bij de Schoolstraat deze mooie bomen.
MaliebaanOp de Maliebaan is de herfst al heel ver, maar het blijft een mooi gezicht.

Op naar het Lepelenburg waar de muziektent staat. LepelenburgMuziektentDetailEen mooie gelegenheid om de panorama's te bekijken die op de zijkant staan. Eén uit 2017 en daaronder die uit 1859 door Jan Bos. De nieuwste is gemaakt door een aantal tekenaars en het geeft een mooi beeld wat er veranderd is.
Nu verder langs de Malie- en Tolsteegsingel.
Je kunt zowel binnen de singels blijven als er buitenom lopen, beide is heel mooi. Als je binnen de singel blijft zie je op Sonnenborgh het gedicht van Leo Vroman.

SterrenwachtTolsteegsingel

Verder lang de singel naar de Tolsteegbarriere, wat momenteel helemaal opgeknapt wordt. WesterkadeHier is het mooi om even een uitstapje te maken naar de Westerkade. GeertekerkDit is een van de mooiste rijen met bomen in Utrecht!
Dan weer richting stad langs de Catharijnesingel met bijvoorbeeld de Geertekerk. Een mooi rondje Utrecht stad.
Mooie kleuren vind je uiterraad niet alleen in het centrum, hier wat mooie plaatjes uit de buitenwijken en een paddestoel uit het bomenmuseum in Doorn.LunettenLunettenLunettenLunetten

Uiteraard zijn er buiten de stad nog veel meer mooie plekken waar de natuur zich van zijn mooiste kant laat zien. Bij Doorn bevinden zich bijvoorbeeld de Kaapse Bossen. Voor de liefhebbers hieronder wat van de daar gespotte natuur.

Paddestoel Kaapse BossenPaddestoel Kaapse BossenPaddestoel Kaapse BossenPaddestoel Kaapse Bossen

Foto's: Marcella Dorigo en Martijn Maandag