Stegenboek
Prijsbereik: €10,00 tot €20,00
€20,00
productnummer : Tussen Zwaansteeg en Achterom Stegenboek 2e druk
Niet in voorraad
Bent u lid:Het Stegenboek van Utrecht vertelt over de ontwikkeling van de oude stad, van de tijd van de Romeinen tot en met de recentste vernieuwingen. Met nieuwe wegen, hoe smal soms ook, kon steeds meer stadsgebied bebouwd worden. Aan woonhuizen was immers voortdurend een tekort. Vroeger waren stegen de toegang naar eenvoudige huizen en de afvoergoten voor regenwater. Nu zijn de hoven bedoeld als gemeenschappelijke tuin voor ontmoeting en rust.

De tweede druk is nog completer geworden met een stegenindex en de locatie van ruim 400 stegen. Het register van verdwenen steegnamen is uitgebreid en de Stegenkaart is opgenomen in de luxe omslag. Naast het boek zijn ook het Stegenrapport, met foto’s en beschrijvingen van de meer dan 400 stegen, en de Stegenkaart vernieuwd.

Bert Poortman, TUSSEN ZWAANSTEEG EN ACHTEROM, Het Stegenboek van Utrecht, 2e druk 2021, ISBN 9789071108990. De nieuwe uitgave telt 172 bladzijden en heeft meer dan 200 illustraties in kleur.

Prijs voor leden van de Historische Vereniging Oud-Utrecht € 10 (1 boek per lid). Winkelprijs € 20.

Tussen Zwaansteeg en Achterom is hier gratis digitaal beschikbaar in een lagere resolutie. Messcherpe afbeeldingen staan in het gedrukte boek.
Stegenrapport Oude Stad Utrecht is de digitale inventarisatie van alle bezochte stegen. Meer dan 400 stegen staan in dit rapport, inclusief een situatie en foto’s. Het rapport heeft een index op steegnaam en op steegnummer. Stegenrapport Oude Stad Utrecht is alleen digitaal beschikbaar.

Op de Stegenkaart Utrecht is de locatie van de genummerde stegen te vinden. De Stegenkaart Utrecht is bijlage bij het boek en digitaal beschikbaar.