Jan Mulder

Grote Excursie 2012

In het kader van het themajaar Historische Buitenplaatsen werd op 23 juni 2012 de jaarlijkse grote excursie 'Biltse buitenplaatsen – Historische buitenplaatsen in de natuur' georganiseerd, in samenwerking met de Stichting Het Utrechts Landschap.

Plaats van ontvangst was een schuur van de buitenplaats Sandwijck aan de Utrechtseweg. Vervolgens werden de in drie groepen verdeelde deelnemers onder leiding van medewerkers van Het Utrechts Landschap rondgeleid door het park en was er gelegenheid een blik te werpen in het huis dat onderdak biedt aan een woongemeenschap.

Om 11 uur vertrok het gezelschap naar het landgoed Beerschoten, waar in het paviljoen (bezoekerscentrum) een inleiding werd gehouden door Marco Glastra, tot nog maar kort directeur van Het Utrechts Landschap, en René Dessing een inleiding hield over historische buitenplaatsen in Nederland.

Na de lunch werden de deelnemers onder leiding van gidsen van Het Utrechts Landschap in drie groepen rondgeleid over het terrein van Beerschoten en het aangrenzende Houdringe.

In het paviljoen van Beerschoten vond de afsluitende borrel plaats.