Linda Dielemans

33e Van der Monde-lezing: Utrecht in de prehistorie

Op 13 februari 2018 hield archeoloog Linda Dielemans, die de laatste jaren meewerkte aan het blootleggen van dit nog onbekende stuk Utrechtse geschiedenis, haar lezing onder de titel 'Utrecht in de prehistorie'.

De geschiedenis van Utrecht gaat veel verder terug dan we over het algemeen denken. Recent archeologisch onderzoek in en rond de stad, van Leidsche Rijn tot aan de Uithof, heeft de geschiedenis van Utrecht met duizenden jaren uitgebreid. Linda Dielemans, jarenlang als archeoloog verbonden aan de gemeente Utrecht, neemt u mee langs oude en nieuwe ontdekkingen en meer dan 10.000 jaar Utrechtse geschiedenis, van steentijd tot ijzertijd.

Linda Dielemans (1981) studeerde Prehistorie van Noordwest-Europa aan de Universiteit Leiden en werkte tussen 2005 en 2017 als archeoloog bij Erfgoed, gemeente Utrecht. Op dit moment is ze als freelance archeoloog werkzaam in heel Nederland en schrijft ze (pre)historische jeugdboeken. Daarnaast maakt ze publieksboeken en -brochures en werkt ze mee aan tentoonstellingen over archeologie.
Meer informatie op erfgoed.utrecht.nl/publicaties/onderzoeksrapporten-archeologie en artefiction.nl.
Mart Kwakkel heeft een recensie gegeschreven voor ArcheologieNederland.nl

Foto's: Marcella Dorigo.

Videoregistratie

Opnieuw is er een videoregistratie van een Van der Monde-lezing gemaakt. Door de populariteit van de lezing is er niet voor iedereen plaats in de Pieterskerk en we hopen dat dit voldoende een oplossing is voor die mensen die er niet bij konden zijn. Andere oplossingen zijn overwogen maar bleken in de afweging minder passend.