Officiële presenatie burgemeester

Publiekspresentatie Het Utrechts Kinderboek

Op vrijdag 10 juni was bij het Historisch Café in Bibliotheek Utrecht de publiekspresentatie van De spoken van het stadhuis en andere Utrechtse verhalen. Kiwanis Club Utrecht richt zich al meer dan 40 jaar op de ondersteuning en talentontwikkeling van kinderen, vooral binnen stad en regio Utrecht. Daarom heeft deze serviceclub het initiatief genomen om een speciaal kinderboek uit te brengen met als titel “De spoken van het stadhuis en andere Utrechtse verhalen”. Het gaat om 20 verhalen, geschreven door 20 bekende schrijvers en alle verhalen spelen zich af ergens in de stad. De historische vereniging Oud-Utrecht is een van de hoofdpartners.

 

10 juni 2

Joost Boomsma van Oud-Utrecht deed de aftrap. In een lekker volle zaal werd geluisterd naar een persoonlijk en academisch verhaal van professor en historicus Leen Dorsman over de geschiedenis van historische jeugdliteratuur. Daarna vertelde Mathijs Meinderts over het ontstaan van het boek met samensteller Koos Meinderts, de illustraties van Annet Fienieg en de vormgeving door Leentje van Wirdum. Ook was de film van Charlotte Bernson te zien, kijk hem hier:
 The making of..De spoken van het stadhuis.

10 juni 3

Professor Leen Dorsman van Universiteit Utrecht over de geschiedenis van historische jeugdliteratuur

10 juni 4

Mathijs Meinderts vertelde over het ontstaan van het Kinderboek Utrecht 900 en las voor over De Neude

10 juni 5

Vester Reijnders hier over de aanbieding door burgemeester en wethouder aan de kinderen op 2 juni

Vester Reijnders van Kiwanis Utrecht presenteerde het educatieprogramma met de biebfiets, de schrijfworkshops voor scholen en de net voltooide Utrecht Time Machine. Schrijfster Annet Schaap las het verhaal Zwevende boeken en tot slot kwamen alle aanwezige schrijvers het podium op. Dat was feestelijk!

Met het boek De spoken van het stadhuis kunnen kinderen op school leren lezen, zelf een verhaal schrijven of meer leren over de geschiedenis van hun stad. Omdat niet ieder kind het boek zelf kan kopen, zal Kiwanis Club Utrecht 1000 boeken doneren aan kinderen uit kansarme wijken. Rondom het boek wordt ook een professioneel opgezet educatieprogramma aangeboden voor scholen en bibliotheek. De Utrecht Time Machine met de 20 locaties en delen van de 20 verhalen uit het boek staat al live.
Kiwanis kinderboek

De schrijvers op het podium met een korte huldiging voor hun spannende, leuke of ontroerende verhalen

Burgemeester Sharon Dijksma overhandigde op 2 juni de eerste exemplaren van De Spoken van het stadhuis aan Utrechtse kinderen (zie foto boven).

De spoken van het stadhuis is te koop in Utrechtse boekhandels, musea en de webwinkel van Oud-Utrecht

Terugkijken: