Irisdijkstra

Historisch café over heim-weetjes

Het Historisch Café van 14 januari met Iris Dijkstra is hier terug te kijken. Iris presenteerde haar boek: Stappen door m'n stadsie, (on)bekend Utrecht in 30 heim-weetjes. 

Stadsgids Iris Dijkstra stapt in de rijke historie van de oude binnenstad van Utrecht. Aan de hand van 30 zogenoemde heim-weetjes onthult zij de mooiste en meest verrassende verhalen over de vele werfkelders in de stad, begijnen, stadskastelen en legt ze uit wie Louis Hartlooper nou echt was. 

heim weetjes

Vanuit haar achtergrond als wetenschapsjournalist heeft de auteur grondig onderzoek verricht naar opmerkelijke Utrechters, naastenliefde, opvallende huizen en zaken die inmiddels uit het straatbeeld verdwenen zijn. In haar onlangs verschenen boek Stappen door m’n stadsie staat ze stil bij die plekken waar iedereen aan voorbij lijkt te lopen, maar waar juist veel over te vertellen valt. Een fijn boek voor iedereen die Utrecht nog niet zo goed kent of juist als een ware Utrechtoloog door de stad banjert. Ook professionele stadsgidsen en historici kunnen hun hart ophalen. Want wat betekenen de vele zilveren naamplaatjes in die boom in de tuin van het Catharijneconvent? En hoe heldhaftig was Trijn van Leemput nou echt?

De opname van het Historisch Café van 14 januari is hier terug te kijken.