Cameratatrajectina Sweelinck

Nieuws

Met korting naar het Sweelinck concert

Camerata Trajectina geeft de leden van Oud-Utrecht korting op het Sweelinck Concert van vrijdag 15 oktober in de Pieterskerk. De korting is €5,-, een ticket kost dan €20,-. 

Ode aan Sweelinck - De Orpheus van Amsterdam
2021 is het 400ste sterfjaar van Sweelinck. Camerata Trajectina viert dit Sweelinckjaar met een eerbetoon aan de ‘Orpheus van Amsterdam’.

Jan Pieterszoon Sweelinck (1562 – 1621) is zonder enige twijfel de grootste componist uit de Nederlandse muziekgeschiedenis. We kunnen hem gerust zien als nationaal symbool. Nog niet zo lang geleden sierde zijn portret ons papiergeld. Straten en conservatoria zijn naar hem genoemd.

Veelzijdigheid is de leidraad in dit programma. Sweelinck schreef madrigalen, chansons, klavierwerken en weergaloze psalmbewerkingen. In dit programma krijgt u er een aantal van te horen. Naast zijn composities belichten wij tevens zijn internationale faam als pedagoog, zijn virtuoze variaties op populaire liedjes en zijn formidabele improvisatievermogen. Alles uit de kast dus, met vier zangers en vier instrumentalisten, waaronder meesterimprovisator Patrick Ayrton op klavecimbel. Het rijke muzikale leven van Sweelinck in één wervelend programma!

Tickets - Kortingscode: SWEELINCK21

Camerata Trajectina

Camerata Trajectina