Prinshendriklaan48 50

Nieuws

Historisch café: dubbelportret Truus Schröder en Truus van Lier

Op vrijdag 11 december schetst Jessica van Geel een dubbelportret van Truus Schröder en Truus van Lier.

Bij de research voor haar boek over Truus Schröder ontdekte Jessica van Geel dat Truus van Lier naast het Rietveld-Schröderhuis heeft gewoond, nu de ticket-office van het museum. De jonge Truus van Lier (ze was 22) pleegde in september 1943 een verzetsdaad waarvoor ze met haar leven moest boeten. Dit verhaal uit de geschiedenis van Utrecht in WOII mag niet vergeten worden, daarom is Jessica bezig met een publicatie die rond de 100e geboorte van Truus van Lier zal verschijnen. Een interessant historisch café over twee belangrijke Utrechtse vrouwen uit de Prins Hendriklaan. 

Let op: Het Historisch Café kan slechts een beperkt aantal bezoekers toelaten, daarom is reserveren verplicht. Dat kan vanaf 1 december 10:00 uur via de agenda

Afbeelding: J.C. Jansen, Gezicht op het Rietveld Schröderhuis (Prins Hendriklaan 50) - Het Utrechts Archief, catalogusnummer 800625.

Beluister de podcast waarin Jessica van Geel vertelt over Truus Schröder en Truus van Lier. Kijk hier voor podcast nummer 4.

Het Algemeen Dagblad publiceerde op 20-07-2020 het verhaal van de powervrouw, rechtenstudente en vergeten verzetsheldin Truus van Lier. Hier is de link naar dit verhaal.