Toennu

Nieuws

Toen & Nu Utrecht, Kijk hoe de stad verandert

Elke week zet journalist Paula Swieringa een foto van toen uit het Utrechts Archief naast een foto van nu in het AD/Utrechts Nieuwsblad, met daarbij een kort verhaaltje (nooit meer dan 200 woorden) over wat haar opvalt als ze naar beide foto’s kijkt: wat is er veranderd of wat juist niet. Een aantal van deze verhalen zijn nu gebundeld in dit boek.

Op 15 april zou het boek Toen & NU Utrecht gepresenteerd worden in het bijzijn van burgemeester Jan van Zanen en nog een heleboel andere genodigden. Maar helaas, dat kon om begrijpelijke redenen niet doorgaan. Dus werd het een presentatie met alleen de burgemeester.

 

Voor de verhalen duikt Paula regelmatig in oude kranten, ook weer uit het Utrechts Archief. Maar ze put ook veel uit haar eigen geheugen. Ze groeide op in Overvecht, was verslaggever voor weekblad Ons Utrecht, correspondent Utrecht voor het Algemeen Dagblad, hoofdredacteur van Straatnieuws en maker van het Overvechtse wijkblad Dreefnieuws. Maar bovenal is ze gewoon een Utrechter die het heel leuk vindt om naar oude foto’s van haar stad te kijken en dan naar die plek te fietsen om te kijken hoe het er nu uitziet.       

HOE TE BESTELLEN:

Het boek is voor 15 euro te bestellen via e-mail: paulaswieringa@gmail.com. Stuur een mail met naam en adres, dan krijgt u een betaalverzoek. Binnen Utrecht is de bezorging gratis… én de schrijfster levert de boeken persoonlijk af.