Historische persoon

Nieuws

Verkiezing meest aansprekende historische figuur van Utrecht

Tijdens de Nacht van de Utrechtse Geschiedenis 2022 zal Oud-Utrecht ook de eigen vereniging presenteren. Bij de stand van Oud-Utrecht wordt dan de verkiezing gehouden van de meest aansprekende historische persoon van Utrecht. De keuze gaat tijdens de nacht over maximaal 10 personen. Om tot deze lijst te komen doen wij hier een oproep om personen aan te melden. Wij stellen dan uit deze inzendingen een shortlist van 10 personen samen. De historische persoon die u kiest hoeft niet iemand uit een ver verleden te zijn maar wel iemand die iets voor de stad betekend heeft.

Wie zoeken we? De meest aansprekende Utrechtse historische figuur omdat…Historisch persoon
Ook de motivatie waarom u voor die persoon kiest is belangrijk. Op de website van Oud-Utrecht kunt u invullen wie voor u de meest aansprekende historische persoon van Utrecht is. Tijdens de Nacht wordt de meest aansprekende historische persoon gekozen en bekend gemaakt. Alle bezoekers kunnen meestemmen.

 

Op zaterdag 8 oktober 2022 tussen 20.00 en 00.00 uur vieren we de geschiedenis van de stad en regio Utrecht tijdens de vijfde editie van de Nacht van de Utrechtse Geschiedenis. Het thema van deze editie is De Gezichten van Utrecht, over de vele verschillende gezichten van onze stad: de mensen, de gebouwen en de verhalen die de stad maakten. Voor het programma van de Nacht van de Utrechtse Geschiedenis 2022 op 8 oktober, kijk op

www.nachtvandeutrechtsegeschiedenis.nl 

220912 nvdug2022 Ad 19x26cm alt3