Living Pasts En Oud Utrecht

Nieuws

Utrecht Time Machine: Living Pasts Presentaties

In Utrecht ligt de geschiedenis voor het oprapen. Wandelen door Utrecht uit de zestiende of zeventiende eeuw? Het oude romeinse castellum dat ooit op het Domplein ontstond ontdekken? Utrecht Time machine brengt vergane tijden terug en plaatst ze middenin onze wereld.

Utrecht Time Machine is een initiatief van Toine Pieters van Freudenthal instituut van Universiteit Utrecht. Studenten van verschillende disciplines werken samen in het vak Living Pasts om de rijke historie van Utrecht te verkennen. De historische vereniging Oud-Utrecht is partner in dit project.

Een vorige webapplicatie gemaakt door studenten ging over Neude, en is te zien op de site van livingpasts onder prototype 2019: Neude aan de hand van 13 verhalen en geolocaties op en rond de Neude, zie verder ook

Op 10 april 2020 hebben drie studententeams nieuwe projecten gepresenteerd. 

Groep “Past Reality” had een prototype van een Virtual Reality ervaring gemaakt over het Jans Kerkhof waarbij je soort raam kon tekenen waardoor je in het verleden kon kijken. Nog pril maar wel met een hoop potentie. Hun trailer staat op youtube.

Groep “Under the Lime Trees” had een interactief verhaal (visuele novelle) gemaakt rondom de Maliebaan in WOII waarbij je werd geconfronteerd met dilemma’s waarmee mensen in WOII te maken kregen. Je kunt het hier spelen.

UnderTheLimeTrees

Groep “Taste of Time” zijn oude recepten uit de archieven opnieuw gaan koken en hebben hier een soort lifestyle blog voor gemaakt om deze vergeten lekkernijen naar het heden te brengen. Zo kun je bijvoorbeeld uitproberen hoe ‘Olipodrigo’ gesmaakt moet hebben. Kijk hier. 

Taste of time

En ... kijk hier voor een verdere introductie van Living Pasts

 

Poster UTM Living Pasts v20200407