Presentatiejaarboek2021

Nieuws

Presentatie Jaarboek Oud-Utrecht 2021

Zondagmiddag 28 november is het Jaarboek Oud-Utrecht 2021 met een livestream gepresenteerd. Leden en auteurs volgden de presentatie via Zoom. 

IMG 8159

Vanuit de balzaal van Paushuize deed hoofdredacteur Wilbert Smulders namens de Jaarboekredactie de aftrap. Hij presenteerde de onderwerpen en auteurs in het nieuwe Jaarboek.

IMG 8137

IMG 8132

Daarna hield Froukje Vermeulen, conservator Paushuize, een presentatie over de balzaal zonder danseressen, de verdwenen muurschilderingen van Paushuize. Ze vertelde als bij een rondleiding over het gebruik van de opmerkelijke interieurstijl van Pompeii tot nu. Ze ging van Pompeii naar Württemberg en Buckingham Palace en eindigde in Utrecht.

IMG 8143

Fred Vogelzang vertelde over religie en identiteit van de Utrechtse elite in de negentiende eeuw, in vergelijking met de tijd daarvoor en met nu. Over strijd tussen verschillende denkrichtingen, over protest en vrijheidsdrang, van hagepreek tot protestmars, en de strijd tussen protestanten en katholieken. Zijn conclusie: De enige constante is verandering!

Het Jaarboek Oud-Utrecht 2021 telt negen bijdragen waarin onderzoek naar diverse onderwerpen uit de geschiedenis van de stad en regio Utrecht. De inhoudsopgave staat hier. 

Jaarboek2021OudUtrecht

Leden van Oud-Utrecht ontvangen het Jaarboek thuis. Lid worden kan ook.
Als u zich nu aanmeldt als lid van Oud-Utrecht betaalt u tot 1 januari 2023 slechts € 37,50 (jongeren tot 26 jaar en U-pashouders € 20,-). Als extra’s ontvangt u dan nog in 2021 twee nummers van het Tijdschrift Oud-Utrecht en het Jaarboek 2021.