Post Bettina Fred

Nieuws

Boek gepresenteerd: 'Post uit Utrecht'

Op vrijdag 17 maart is in het Stadhuis het eerste exemplaar uitgereikt van Post uit Utrecht. Prentbriefkaarten van de stad Utrecht uit de collectie Lisman, 1900-1925.

Post uit Utrecht Stadhuis Utrecht opening door Dick de Jong 
Dick de Jong opent de bijeenkomst

Post uit Utrecht Auteurs en uitgever

De auteurs en de uitgever

Post uit Utrecht Familie Lisman en Bettina van Santen

Familie Lisman en Bettina van Santen

De auteurs Bettina van Santen en Fred Vogelzang hielden een bijzondere presentatie over Utrecht 100 jaar geleden. Bettina ging in op het ideale stadsbeeld volgens burgemeester Fockema Andreae, met het steeds drukker wordende Utrecht, met wandelende Utrechters, de paardentram en elektrische tram en de eerste auto's. Fred Vogelzang zoomde in op nog en al, wat er nog was of al was, ook keek hij naar het welzijn van de Utrechters en hun werk.

Post uit Utrecht 02

Bettina van Santen tijdens haar presentatie

Post uit Utrecht 05

Dick de Jong en Fred Vogelzang

Het was volgens Jos Lisman de wens van zijn broer en verzamelaar Anthony Lisman dat er een boek zou komen met zijn prentbriefkaarten van Utrecht. Er was een mooie gelegenheid voor de familie Lisman om met dit boek een bijdrage te leveren aan de viering van het 100-jarig bestaan van Oud-Utrecht.

Post uit Utrecht Jos Lisman en Bettina van Santen

Bettina van Santen en Jos Lisman

Post uit Utrecht Jos Lisman en Fred Vogelzang

Jos Lisman en Fred Vogelzang

Post uit Utrecht 04

Dat boek is er nu: Post uit Utrecht. Aan de hand van thema's als werk, transport, winkels en onderwijs wordt het verhaal van Utrecht tussen 1900 en 1925 verteld, vooral dankzij de ruim 400 zorgvuldig geselecteerde prentbriefkaarten. 256 bladzijden dik, 2 kilo zwaar.

Boekgegevens: 
Bettina van Santen en Fred Vogelzang, Post uit Utrecht. Prentbriefkaarten van de stad Utrecht uit de collectie Lisman, 1900-1925. 
Amsterdam, Stokerkade cultuurhistorische uitgeverij, 2023. 
ISBN: 9789079156610. € 29,50. (Prijs voor leden van Oud-Utrecht 24,50).

Hier is de link naar de webwinkel.

Post Uit Utrecht