Bellevertel

Nieuws

Belle, vertel!

Wat als je van alles wilt, maar van alles niet mag? Beperkingen zijn van alle tijden. Stap maar eens in de wereld van Belle van Zuylen. Haar brieven, haar muziek, haar kasteel getuigen van een eigengereide, vrijzinnige dame vol levenslust en ambitie. Maar het adellijke korset van de 18e eeuw knelt! Haar bewegingsruimte is letterlijk en figuurlijk beperkt.

De jonge Nora komt op haar fiets naar Oud-Zuilen en vindt het leven van Belle, 270 jaar later, verrassend herkenbaar. Opgroeien in een wereld vol regels, beperkingen en verwachtingen is niet altijd makkelijk.

Belle vertel! beschrijft het leven van Belle van Zuylen vanuit haar eigen huis: Slot Zuylen, het prachtige kasteel aan de Vecht. Aan de hand van de muziek uit Belles leven neemt het muziekgezelschap Camerata Trajectina de bezoeker mee naar de 18e eeuw. Belle vertel! is een interactieve muziektheatervoorstelling. Wandelend door slot en tuin ontstaat een totaalervaring op misschien wel het mooiste kasteel van Nederland.

Camerata Trajectina heet iedereen vanaf 10 jaar welkom. Deze voorstelling is volledig corona-proof. Maak het extra gezellig door, voor of na de voorstelling, in de kasteeltuin te picknicken met de speciale picknickmand, uiteraard gevuld met producten uit Zuilen. 

Informatie en kaartverkoop.