Nieuws

Fotoboek Zicht op de Domtoren

DUIC presenteert in samenwerking met Oud-Utrecht het fotoboek Zicht op de Domtoren. En je kunt helpen door alvast een boek te bestellen.

Na ruim vijf jaar verscholen te zijn geweest achter een geraamte van steigerbuizen is de Domtoren van Utrecht weer te zien. De ingrijpende restauratie zit er bijna op. Het icoon van de stad straalt weer en is volop vanaf straten en pleinen te bewonderen. 

De Domtoren steekt trots boven de stad uit, en dat mag gezien worden. Het is dit zicht op de toren wat wij gefotografeerd hebben. Niet vanaf straten en pleinen, maar vanuit andere iconische gebouwen als TivoliVredenburg, de werkkamer van de burgemeester, de centrale bibliotheek, de Rabobank-torens aan de Croeselaan, maar ook vanuit de woonkamers, keukens en slaapkamers bij gewone Utrechters thuis. 

Prijswinnend fotograaf Robert Oosterbroek is op vele tientallen locaties geweest, met de mooiste uitzichten – maar de foto’s geven ook een leuk inkijkje in al die plekken die uitzicht hebben op de Domtoren.

Al deze aanzichten worden gebundeld in het grote fotoboek ‘Zicht op de Domtoren’ dat in november klaar moet zijn. Om het boek compleet te maken is ook het fraaie uitzicht vanaf de Domtoren volledig 360 graden vastgelegd. Deze foto's zijn ook in het boek te vinden en maken het een must voor iedere Utrechter.

Nu de Domtoren zijn metalen jasje heeft uitgedaan kan het gebouw er weer vijftig jaar tegenaan. De werkzaamheden zitten er zo goed als op en 9 november – tijdens Sint Maarten – viert de stad groots dat we weer van het aanzicht kunnen genieten.

Het boek wordt uitgegeven door DUIC, het grootste nieuwsplatform van Utrecht. Voor de inleiding, beschrijving en duiding is DUIC een unieke inhoudelijke samenwerking aangegaan met de historische vereniging Oud-Utrecht. Met verhalen over de Domtoren door de tijd heen, van 1321 tot en met 2024.

Je kunt helpen
Om dit boek uit te brengen hebben wij jouw hulp nodig. Bestel alvast een exemplaar via Voordekunst en draag zo bij aan dit prachtige tijdsbeeld van de Domtoren in Utrecht. 

Fantastisch als het ons lukt! Alvast bedankt.

Zicht op de Domtoren1

20240605 Robert Oosterbroek Domtoren 015 1024x683

20240614 Robert Oosterbroek Domtoren 029 1024x683