Nieuws

Kerken kijken Utrecht (vacature)

Kerken Kijken Utrecht verzorgt de openstelling van vele kerkgebouwen in het centrum van Utrecht tijdens het zomerseizoen. Ook buiten deze periode zijn enkele kerkgebouwen geopend voor bezoekers en bent u van harte welkom om de culturele rijkdommen te aanschouwen! De toegang is gratis. Het bestuur van de stichting heeft nu een vacture.

LOGO KKU

Ieder jaar organiseert door de stichting Kerken Kijken Utrecht (KKU) de openstelling van twaalf binnenstadskerken in Utrecht. Dit gebeurt tijdens de zomermaanden, in samenwerking met deze kerken en zo’n 150 vrijwilligers. Deze vrijwilligers werken in teams, met in iedere deelnemende kerk een teamleider. Vóór de coronapandemie telde KKU zo’n 150.000 bezoekers per jaar. De stichting wordt gesubsidieerd door de gemeente Utrecht en krijgt hiernaast bijdragen van fondsen en instellingen.
Sinds vorig jaar is KKU een zelfstandige stichting (met ANBI-status) met een eigen bestuur. Het bestuur is verantwoordelijk voor het nastreven van de maatschappelijke doelstelling van de stichting om veel mensen van binnen en buiten Utrecht kennis te laten maken met de cultuur-historische rijkdom van het religieus erfgoed in de stad. 

Kerken kijken

Kijk hier voor de activiteiten van Kerken kijken Utrecht.

En onder deze pagina staat de oproep met de bestuursvacature. 

Bijlage(n)
Bestuur Kerken kijken