Postkantoor

Nieuws

Historisch Café over Joseph Crouwel

De eerste spreker in de Theaterzaal van Bibliotheek Neude is Arjan den Boer, publicist over monumenten en eindredacteur van Tijdschrift Oud-Utrecht.

Hij vertelt over architect Joseph Crouwel van het Postkantoor Neude en het Anatomiegebouw aan de Biltsche Grift. Wat zijn overeenkomsten en verschillen tussen beide gebouwen en waar werd Crouwel door geïnspireerd?

Anatomiegebouw Foto Arjan den Boer

Datum: 11 september. Aanvang vanaf 17:00, toegang gratis voor zowel leden als niet-leden. Vooraf reserveren via de website van Oud Utrecht is verplicht. Reserveren kan vanaf 1 september om 10:00. Ga daarvoor naar de agenda op deze site (inmiddels VOL).

Het Historisch Café vindt vanaf september 2020 plaats in de theaterzaal van de bibliotheek op de Neude. De theaterzaal zit op de tweede verdieping. Voor het Historisch Café in de bibliotheek moet u zich van tevoren aanmelden via de website van Oud Utrecht. Zonder aanmelding vooraf wordt u niet toegelaten. De zaal gaat open om 17:00 uur, de presentatie begint om 17:15. Kom niet vóór 17:00 uur naar de theaterzaal van de bibliotheek. Het maximum aantal bezoekers voor Historische Cafés is momenteel 30.