Statenjacht Utrecht

Nieuws

Historisch Café over het Utrechtse Statenjacht

Het Utrechts Statenjacht is een nauwkeurige historische reconstructie van een achttiende-eeuws admiraliteitsjacht, gebouwd op basis van originele tekeningen uit 1746. Nu ligt het Statenjacht afgemeerd in de Veilinghaven als drijvend stamppot-restaurant. In de zomer ligt het schip in de haven van Volendam.

Op 9 oktober 2020 komt bouwer Kees Sars vertellen over dit cultuurhistorisch monument, Natuurlijk gaat het over de geschiedenis van dit soort vaartuigen, maar ook over de bouw, de inrichting en het huidig gebruik van dit fraaie schip. Meer info.

Datum: 9 oktober. Aanvang vanaf 17:00, toegang gratis voor zowel leden als niet-leden. Vooraf reserveren via de website van Oud Utrecht is verplicht. Reserveren kan vanaf 1 oktober om 10:00. Ga daarvoor naar de agenda op deze site.

Het Historisch Café vindt vanaf september 2020 plaats in de theaterzaal van de bibliotheek op de Neude. De theaterzaal zit op de tweede verdieping.Voor het Historisch Café in de bibliotheek moet u zich van tevoren aanmelden via de website van Oud Utrecht. Zonder aanmelding vooraf wordt u niet toegelaten. De zaal gaat open om 17:00 uur, de presentatie begint om 17:15. Kom niet vóór 17:00 uur naar de theaterzaal van de bibliotheek. Het maximum aantal bezoekers voor Historische Cafés is momenteel 30.

Afbeelding: Gezicht op het varende Utrechtse Statenjacht. Gemaakt door graficus B. Reindersma (1999) HUA 35664