Paleis Lofen

Nieuws

Testpubliek gezocht voor Paleis Lofen Tour

In de kelders onder de gebouwen tussen de Vismarkt en het Domplein liggen bijzondere resten van meer dan 1000 jaar oud. Het zijn de resten van het voormalig keizerlijk paleis. Op 2 juni 1122 werd er een contract ondertekend waardoor Utrecht een stad werd. 

StadsrechtUtrecht HUA A192716

Stadsherstel Utrecht verwierf onlangs een deel van de kelders van het oude paleis. Aan DOMunder is gevraagd om deze kelders toegankelijk te maken voor iedereen die een spannend historisch sensatiemoment wil beleven.

Voor deze historische attractie is een kerncommunity aan de slag gegaan. En inmiddels is de fase aangebroken dat er een prototype getest kan worden. Hoe ziet de test er uit? Dwalen door de kelders tussen de Vismarkt en het Domplein. Door de verschillende zalen en ruimten geeft iemand van de testgroep een indicatie van de rondleiding en het verleden dat mensen kunnen beleven.

Het is een leuke, avontuurlijke kans om invloed uit te oefenen op een historisch evenement van een gebeurtenis dat zich 900 jaar geleden afspeelde.

Maatregelen: in verband met Corona worden de richtlijnen voor de musea aangehouden. De data op het inschrijfformulier staan vast (strengere maatregelen onder voorbehoud als slag om de arm). Definitieve bevestiging na de persconferentie van 14 januari.

Aanmelden? Leuk! Het kan hier

Meer info: www.vindpaleislofen.nl

Lees hier hoe Utrecht stad werd. 

Hartelijke groeten namens de testgroep van Vind Paleis Lofen.

Paleis Lofen Logo