Neude

Nieuws

Omgevingsvisie Binnenstad Gemeente Utrecht

De commissie Cultureel Erfgoed vraagt uw mening over de omgevingsvisie.
De landelijke Omgevingswet treedt begin 2021 in werking. Utrecht heeft inmiddels een stedelijke omgevingsvisie.
De omgevingsvisie Binnenstad maakt deel uit van deze stedelijke omgevingsvisie.

 Waarom een aparte visie voor de binnenstad? De binnenstad van Utrecht is bijzonder. Het is een plek om te wonen, te werken, te winkelen, te studeren, uit te gaan en te genieten van het erfgoed. Alles komt samen. De historische binnenstad en het stationsgebied lopen meer en meer in elkaar over als één groot centrum, De stad groeit en daarmee wordt de druk op de binnenstad groter. Voor de toekomst moeten er keuzes gemaakt worden. Met de omgevingsvisie binnenstad geeft de gemeente aan welke keuzes we gezamenlijk willen maken voor de binnenstad in 2040.

U als lid of belangstellende vragen wij om uw mening. Geef op onderstaand reactie formulier antwoord op de vraag: Wat betekenen de keuzes in het filmpje voor het erfgoed in onze stad. Zo maar wat voorbeelden. Moeten we meer beschermen? Moeten we opener zijn zodat erfgoed levendiger wordt, kan er entree geheven worden voor Erfgoed, is al het erfgoed toegankelijk voor een ieder? Moeten we naar een UNESCO status.

Kortom geef uw mening over de staat van ons erfgoed in de binnenstad 2040 en wat de bezoekers en bewoners dan ervaren. De CCE bundelt de met aandacht beschreven reacties en biedt dit aan aan de werkgroep ubinnenstad2040.
Uw reacties kunt u tot 10 juli ===> hier <== kwijt.