Trui Van Lier

Nieuws

Trui van Lier Speelkwartier

Op 20 april 2024 was de opening van het Trui van Lier Speelkwartier. Hier is een impressie.

Michele van Lier introduceerde het verhaal over Trui van Lier en Jet Berdenis van Berlekom die in de Tweede Wereldoorlog de crèche Kindjeshaven hadden aan de Prins Hendriklaan 4. Zij konden hier 150 Joodse kinderen opvangen en redden uit de handen van de bezetter. Twee van die kinderen waren aanwezig. Peter Hein vertelde over zijn ervaringen als vijfjarig jongetje. Daarna werd een herinneringsbord aan de gevel van Prins Hendriklaan 4 onthuld door Peter Hein en Siny Thuis-Natkiel. Daarna gingen kinderen voorop langs een hartjespad met 150 hartjes voor de 150 geredde kinderen. Ze eindigden bij een toegangspoort en herdenkingsbord bij de speeltuin waar Trui van Lier en Jet Berdenis van Berlekom met de kinderen speelden. In de toekomst komen daar twee leeuwinnen als verbeelding van de moed van Trui en Jet.

Trui van Lier 1

Trui van Lier 4

Trui van Lier 5

Trui van Lier 6

Trui van Lier 7

Trui van Lier 9

Familieleden van Trui en Jet onthulden een bord.

Trui van Lier 10

Burgemeester Sharon Dijksma benadrukte het bijzondere verzet van deze twee vrouwen. Heel mooi en terecht dat het verzet door vrouwen geëerd wordt. Na Truus van Lier krijgen nu ook Trui van Lier en Jet Berdenis van Berlekom de aandacht die ze verdienen.

Trui van Lier 12

De toegangspoort van het Trui van Lier speelkwartier, het hartjespad en de herdenkingsborden zijn mogelijk gemaakt door het initiatief van Michele van Lier, vele donateurs, de stichting Wilhelminapark en de Werkgroep Directe Voorzieningen.

Trui van Lier 13

Trui van Lier 14