X103337   57 Kerstbaby in Het Korterozendaal 1990 88

Nieuws

Geen lezing, toch kerst

Helaas kon de lezing over de Napolitaanse kerststal door Anite Haverkamp niet doorgaan. Deze verschuiven we naar december 2021. We hebben een tip om de kerst toch in huis te halen.

Deze tip komt van het Volksbuurtmuseum: Kerstmis, hoe ging dat vroeger in de volksbuurt? Dankzij de interviews die wij in de jaren 90 hebben gehouden met bewoners uit de volksbuurt kunnen we nu luisteren naar hun verhalen over kerst. De nachtmis, het konijn, de kerstbomenjacht en nog veel meer herinneringen worden gedeeld. Ben je nieuwsgierig naar meer verhalen? In de week voorafgaand aan kerst verschijnen er telkens nieuwe interviewfragmenten, over konijnen in de loterij, de nachtmis en bevroren kerstbomen op het Janskerkhof. Ga naar de site van het Volksbuurtmuseum. 

De foto in de header komt van het Utrechts Archief en is gemaakt door Nol van Dongen.
Het is een digitale reproductie van een negatief in particulier bezit. De foto maakt deel uit van een reportage over de Zeven Steegjes te Utrecht. Zie ook "Beeld van een Buurt. Foto's van de Zeven Steegjes", door Nol van Dongen en Gerrit H. Jansen, 1991.

De activiteitencommissie is, toen de lezing over de Napolitaanse kerststal niet doorging, op zoek gegaan naar een andere Utrechtse kerststal. In dit filmpje leest Dick Bruna zelf het prachtige kerstverhaal voor. Uiteraard met prachtige illustraties en engelachtige muziek. Ga hier naar Youtube.