2401 Nacht Vd Utr Ges Socials

Nieuws

Nacht van de Utrechtse Geschiedenis, 12 oktober 2024

Op zaterdagavond 12 oktober aanstaande organiseert historische vereniging Oud-Utrecht met vele partners de Nacht van de Utrechtse Geschiedenis. Deelnemers kunnen op allerlei locaties in de binnenstad terecht voor exposities, rondleidingen, muziek, theater, mini-colleges en workshops rond het thema Echt Nep.

Net als vorig jaar is gekozen voor een festival-achtige setting. Na het ophalen van een polsbandje kun je een persoonlijk programma samenstellen. We zijn op dit moment nog bezig met het samenstellen van het programma, maar we lichten vast een tipje van de sluier op.

GEWELDIGE GASTEN

Tijdens de Nacht is onder andere auteur Arthur Japin van de partij, bekend van boeken als ‘De zwarte met het witte hart’ en ‘Een schitterend Gebrek’. Hans Schnitzler, de schrijver van het essay voor de Maand van de Geschiedenis 2024 zal vertellen over zijn essay: ‘De mens, de machine & de therapeut’. De legendarische Spinvis, die eerder ook optrad op de Domtoren met zijn compositie Steigers, sluit de Nacht muzikaal af in de Domkerk.

EEN GREEP UIT HET PROGRAMMA

Met de gidsen van ’t Gilde ontdek je al wandelend authentieke, historische bezienswaardigheden én neppers. In DOMunder en Paleis Lofen zijn doorlopend boeiende minitours en in de Domtoren word je verrast tijdens de feiten & fabels rondleiding. Wil je een meestervervalser worden of juist vervalsingen opsporen met de nieuwste digitale technieken? Dan ben je bij het Universiteitsmuseum aan het juiste adres voor workshops en mini-colleges. Het Utrechts Archief laat zien dat beeldbewerking van alle tijden is en in Museum Catharijneconvent vraag je je af: is het allemaal goud wat er blinkt? Dan hebben we nog theater in de Domkerk en in ‘magazijn de Zon’, de Grote Archeologie Show en ook kwislijer Koos Marsman is er weer met een Utregse Kwis.

TICKETS

Zeg nou zelf. Dat gaat écht een prachtige avond worden! Wel kunnen we je nu al vertellen dat je zeker een paar keer wordt genept waar je bij staat. De waarheid is ook dat je het beste zo snel mogelijk een kaartje kunt reserveren, zodat je zeker weet dat je erbij bent. De ticketverkoop start op 2 september.

Kijk voor meer informatie op www.nachtvandeutrechtsegeschiedenis.nl

 

2401 Nacht vd Utr Ges socials