Napolitaansekerststal2021

Nieuws

Extra lezing over de Napolitaanse kerststal

De lezing over de Napolitaanse kerststal op 17 december is volgeboekt, er hebben zich 300 deelnemers gemeld. Daarom komt er een extra lezing op 23 december om 16:00 uur.

Er komt een tweede online-lezing via Zoom door Frank van der Velden, hoofd conservatoren en onderzoek. Hij vertelt u in deze verdiepende lezing alles over de recente aanwinst van maar liefst ruim 700 Napolitaanse kerststalfiguren. Wat is er nodig om ze weer in volle glorie te krijgen? Wat maakt deze collectie zo bijzonder? En wat zijn de plannen van het museum om deze gigantische collectie aan het publiek te tonen? 

Allereerst moet de nieuwe collectie gerestaureerd worden. Om dit mogelijk te maken kun je een figuur uit de kerststal adopteren. Er worden onder andere schapen, struisvogels, zwervers, koningen en Maria ter adoptie aangeboden. Meer informatie.  

Het is nodig om je voor deze online-lezing aan te melden via het Catharijne Convent en dan kiezen voor 23 december. 

Het Catharijne Convent en Oud Utrecht hopen in 2022 eindelijk de Napolitaanse kerststal in haar volle glorie te kunnen laten zien en het bijbehorende verhaal te kunnen vertellen. Deze lezing is nu helaas al voor de tweede keer afgezegd. We hopen dat jullie online genieten van het verhaal van Frank van der Velden. En namens de Activiteitencommissie wensen we jullie al fijne feestdagen en een goed 2022.